Annonce
Assens

De sætter kunsten i bås

Fotograf Klaus Bircholdt og kunstmaler John Hansen udstiller i den gamle svinestald på Hagenskov de næste to måneder.

Hagenskov: Normalt er kunstnere ikke vilde med at få sat deres kunstværker i bås, men det er præcis det der sker, når fotograf Klaus Bircholdt og kunstmaler John Hansen i den kommende uge åbner en fælles sommerudstilling på Hagenskov Gods.

Udstillingen er sat op i den gamle svinestald ved avlsbygningerne på Hagenskov og de mange værker er placeret i de gamle båse.

- Vi udstillede også sammen sidste år i svinestalden, men dengang var vi lidt på bagkant med det hele. I år har vi haft lidt bedre tid til at forberede os, fortæller John Hansen.

Han flyttede for to år siden sin virksomhed fra den gamle banegård i Assens til en bolig på Hagenskov, hvor han bor sammen med sin kone Kirsten Washuus og har indrettet sig med værksted og galleri.

Kontakten mellem John Hansen og Klaus Bircholdt kom i stand, da Klaus Bircholdt for nogen tid siden flyttede ind i en af Hagenskovs udlejningsejendomme på Ulvemosevej.

- Som barn var jeg flere gange på ferieophold på Assens-egnen, og måske er det derfor, at jeg endte med at slå mig ned her ved Hagenskov. Jeg havde ellers først gik på noget på Bågø, forklarer Klaus Bircholdt.

Kontakten mellem de to kunsnere udmøntede sig hurtigt i et samarbejde om en kunstudstilling - et samarbejde, der har ført til endnu en udstilling denne sommer.

Annonce

Vi udstillede også sammen sidste år i svinestalden, men dengang var vi lidt på bagkant med det hele. I år har vi haft lidt bedre tid til at forberede os.

Kunstmaler John Hansen

John og Klaus

John Hansen er født på Vesterbro i Odense i 1953.

Han boede i Marstal på Ærø fra han var 2 til han var 13 år, hvorfefter familien flyttede tilbage til Odense.

Hans formningslærer på Vestre Skole i Odense fik John Hansen i gang med at male. Han kom på Det Fynske Kunstakademi i 1970 og gik der i seks år. John Hansen flyttede til Assens for syv år siden og etablerede værksted og et lille galleri i Willemoesgade. For fire år siden flyttede han sin virksomhed til Assens Banegård på Søndre Ringvej. John Hansen flyttede for to år siden ind en ejendom ved Hagenskov, hvor han i dag har værksted og galleri. Klaus Bircholdt er født i København i 1951. Klaus Bircholdt stammer fra Holte i Nordsjælland. Han flyttede til Vestfyn for to år siden. Han er uddannet havbiolog, men for omkring 30 år siden begyndte han at interesse sig for fotografering. Han har udstillet flere steder i årenes løb - blandt andet på Charlottenborgs Forårsudstilling, Gorzow Museum i Polen, Det Kongelige Bibliotek i København og Museet for Fotokunst i Odense.

Fernisering på lørdag

Klaus Bircholdt er oprindeligt uddannet havbiolog fra Københavns Universitet.

- I slutningen af 1980'erne begyndte jeg at interessere sig for fotografering, og jeg fik den kendte fotograf Per Bak Jensen som mentor, siger Klaus Bircholdt, der har rejst det meste af kloden rundt.

Han har arbejdet som freelance fotograf for flere danske mediehuse og rejsebureauer.

På udstillingen på Hagenskov medvirker Klaus Bircholdt med et halvt hundrede fotografier under overskriften "Manifestation og menneskeværd".

John Hansen udstiller en lang række malerier og ældre grafiske værker. Der vises desuden enkelt skulpturer af Jens Galschiøt.

Til at akkompagnere kunsten har Ane Smedegaard og Seppo Hansen Washuus indrettet den gamle svinestald med blandt andet ældre møbler og genstande, der sætter de udstillede kunstværker i et særligt stemningsgivende lys.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 24. juni klokken 14, hvor Britta Schall Holberg, Hagenskov, vil stå for den officielle åbning.

Udstillingen kan ses fra torsdag til søndag fra klokken 13 til klokken 17 frem til søndag den 20. august - eller efter aftale.

Klaus Bircholdt er uddannet havbiolog, men har fotograferet i 30 år. Her står han foran et selvportræt i den gamle svinestald på Hagenskov. Foto: Søren Plovgaard
John Hansen (tv) og Klaus Bircholdt udstiller sammen på Hagenskov for andet år i træk. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce