Annonce
Assens

De sætter kunsten i bås

Fotograf Klaus Bircholdt og kunstmaler John Hansen udstiller i den gamle svinestald på Hagenskov de næste to måneder.

Hagenskov: Normalt er kunstnere ikke vilde med at få sat deres kunstværker i bås, men det er præcis det der sker, når fotograf Klaus Bircholdt og kunstmaler John Hansen i den kommende uge åbner en fælles sommerudstilling på Hagenskov Gods.

Udstillingen er sat op i den gamle svinestald ved avlsbygningerne på Hagenskov og de mange værker er placeret i de gamle båse.

- Vi udstillede også sammen sidste år i svinestalden, men dengang var vi lidt på bagkant med det hele. I år har vi haft lidt bedre tid til at forberede os, fortæller John Hansen.

Han flyttede for to år siden sin virksomhed fra den gamle banegård i Assens til en bolig på Hagenskov, hvor han bor sammen med sin kone Kirsten Washuus og har indrettet sig med værksted og galleri.

Kontakten mellem John Hansen og Klaus Bircholdt kom i stand, da Klaus Bircholdt for nogen tid siden flyttede ind i en af Hagenskovs udlejningsejendomme på Ulvemosevej.

- Som barn var jeg flere gange på ferieophold på Assens-egnen, og måske er det derfor, at jeg endte med at slå mig ned her ved Hagenskov. Jeg havde ellers først gik på noget på Bågø, forklarer Klaus Bircholdt.

Kontakten mellem de to kunsnere udmøntede sig hurtigt i et samarbejde om en kunstudstilling - et samarbejde, der har ført til endnu en udstilling denne sommer.

Annonce

Vi udstillede også sammen sidste år i svinestalden, men dengang var vi lidt på bagkant med det hele. I år har vi haft lidt bedre tid til at forberede os.

Kunstmaler John Hansen

John og Klaus

John Hansen er født på Vesterbro i Odense i 1953.

Han boede i Marstal på Ærø fra han var 2 til han var 13 år, hvorfefter familien flyttede tilbage til Odense.

Hans formningslærer på Vestre Skole i Odense fik John Hansen i gang med at male. Han kom på Det Fynske Kunstakademi i 1970 og gik der i seks år. John Hansen flyttede til Assens for syv år siden og etablerede værksted og et lille galleri i Willemoesgade. For fire år siden flyttede han sin virksomhed til Assens Banegård på Søndre Ringvej. John Hansen flyttede for to år siden ind en ejendom ved Hagenskov, hvor han i dag har værksted og galleri. Klaus Bircholdt er født i København i 1951. Klaus Bircholdt stammer fra Holte i Nordsjælland. Han flyttede til Vestfyn for to år siden. Han er uddannet havbiolog, men for omkring 30 år siden begyndte han at interesse sig for fotografering. Han har udstillet flere steder i årenes løb - blandt andet på Charlottenborgs Forårsudstilling, Gorzow Museum i Polen, Det Kongelige Bibliotek i København og Museet for Fotokunst i Odense.

Fernisering på lørdag

Klaus Bircholdt er oprindeligt uddannet havbiolog fra Københavns Universitet.

- I slutningen af 1980'erne begyndte jeg at interessere sig for fotografering, og jeg fik den kendte fotograf Per Bak Jensen som mentor, siger Klaus Bircholdt, der har rejst det meste af kloden rundt.

Han har arbejdet som freelance fotograf for flere danske mediehuse og rejsebureauer.

På udstillingen på Hagenskov medvirker Klaus Bircholdt med et halvt hundrede fotografier under overskriften "Manifestation og menneskeværd".

John Hansen udstiller en lang række malerier og ældre grafiske værker. Der vises desuden enkelt skulpturer af Jens Galschiøt.

Til at akkompagnere kunsten har Ane Smedegaard og Seppo Hansen Washuus indrettet den gamle svinestald med blandt andet ældre møbler og genstande, der sætter de udstillede kunstværker i et særligt stemningsgivende lys.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 24. juni klokken 14, hvor Britta Schall Holberg, Hagenskov, vil stå for den officielle åbning.

Udstillingen kan ses fra torsdag til søndag fra klokken 13 til klokken 17 frem til søndag den 20. august - eller efter aftale.

Klaus Bircholdt er uddannet havbiolog, men har fotograferet i 30 år. Her står han foran et selvportræt i den gamle svinestald på Hagenskov. Foto: Søren Plovgaard
John Hansen (tv) og Klaus Bircholdt udstiller sammen på Hagenskov for andet år i træk. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce