Annonce
Erhverv

De rider med på elbilbølgen: Fynsk virksomhed hædret med initiativpris

Produktionsdirektør Carsten Laursen, t.v., og adm. direktør Torben Viby har fået en del kunder blandt bilproducenterne i Tyskland, især inden for elbil-markedet. Arkivfoto: Hasse Frimodt
AM Værktøj får Dansk Industris initiativpris for at udvise særligt mod og gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Virksomheden nyder blandt andet godt af opsvinget inden for elbiler.
Annonce

Odense: Når der skal produceres elbiler på de store bilfabrikker i Tyskland, er det ofte AM Værktøj i Hjallese, der nyder godt af det, fordi virksomheden har specialiseret sig i at lave produktionsværktøj til industrien. Og det gør AM Værktøj så godt, at Dansk Industris Fyns-afdeling har tildelt virksomheden DI's initiativpris 2019.

Virksomheden har i en del år haft kunder som BMW, Audi, Rolls-Royce og Scania, som bruger værktøjer til blandt andet bilernes pladeelementer. Og den stigende interesse for at producere elbiler betyder flere ordrer til AM Værktøj, der har tredoblet bruttofortjenesten på tre år.

- Vi har gennem de seneste år sammen med vores bestyrelse truffet nogle vigtige strategiske beslutninger om, hvilke markeder vi skulle angribe, og hvilke typer værktøjer vi skulle satse på. De beslutninger slår igennem nu, siger adm. direktør Torben Viby, der sammen med produktionsdirektør Carsten Laursen ejer AM Værktøj.

Det har dog ikke været uafbrudt fremgang siden starten i 1991. For år tilbage mistede virksomheden kunder i Kina og Polen og valgte derfor at skifte strategi med mere fokus på eksport til bestemte kunder. Der blev især investeret i meget omkostningstungt udstyr, og det har vist sig at være nøglen til succes for AM Værktøj, som Torben Viby angiver det.

AM Værktøj

AM Værktøj, Teknivej 25, 5260 Odense S.

Cvr-nr.: 15 05 31 35.

Bruttofortjeneste 31,9 mio. kr. (2018/19) 32,2 mio. kr. (2017/18).

Overskud før skat 1,3 mio. kr. (2018/19) 3,2 mio. kr. (2017/18).

Bestyrelse: Torben Nørgaard Hansen (formand), Otto Spliid, Carsten Laursen og Torben Viby.

Ejere: Torben Viby og Carsten Laursen.

Annonce

Uddanner selv de faglærte

I dag er der 60 medarbejdere i virksomheden, som fremstiller alle former og størrelser for værktøj - fra 200 kilo og op til 20 ton.

Da det ikke altid er let at få fat i faglærte værktøjsmagere i en tid med mangel på specialiseret arbejdskraft, er AM Værktøj begyndt at uddanne sine egne værktøjsmagere. I dag er der således ansat seks lærlinge inden for faget, og det er også et punkt, Dansk Industri har hæftet sig ved.

- Det er vigtigt at anerkende, at AM Værktøj påtager sig ansvaret for at uddanne egne faglærte medarbejdere. Det er vejen frem, lyder det fra Dansk Industris fynske formand, Poul Strandmark.

Initiativprisen overrækkes officielt torsdag den 14. november på virksomheden, der er en af i alt 18 regionale vindere. De dyster alle om at vinde initiativprisen på landsplan i februar næste år, hvor Dansk Industri har sin årlige dag for små og mellemstore virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce