Annonce
Kerteminde

De Radikale snupper ny spidskandidat fra Borgerlisten

Lena Bækholm vandt i 2020 De Konservatives "Vi C'er dig-prisen" for sit engagement med Facebook-gruppen "Det Politiske Liv i Kerteminde." Foto: Steffen Stampe
Tidligere medlem af Borgerlisten, Lena Bækhom fra Langeskov, bliver ny spidskandidat for De Radikale.

Langeskov: En enig radikal bestyrelse har peget på Lena Bækholm fra Langeskov som ny spidskandidat for De Radikale i Kerteminde Kommune.

-Jeg er meget respektfuld over for den modtagelse, opbakning og snakke, jeg har haft med bestyrelsen, fortæller Lena Bækholm, der tidligere har været aktiv i den nu hedengagne, Borgerlisten.

- Jeg har været ude af politik i en periode, men jeg har savnet det, for politik er en del af mit DNA, og jeg plejer at sige, at hvis man har evnerne, og man får muligheder, så har man også pligten. Og det er der, jeg er lige nu, siger Lena Bækholm, der har været i dialog med de radikale siden efteråret.

- Borgerlisten har jo lavet rigtig meget politik sammen med De Radikale. Grundværdierne passer fint med det, som jeg har stået for, så det var ikke lang tid, jeg brugte til at tænke mig om, da tilbuddet kom.

Annonce

Frit valg til borgerne

Hvor en stor del af de tidligere Borgerlisten- medlemmer - blandt andet listens sidste byrådsmedlem, Allan Thomsen, har valgt at gå over til De Konservative, peger Lena Bækholm blandt andet på De Radikales klimapolitik, som afgørende for, at hun valgte partiet.


Vi skal stå sammen i kommunen og samtidig udvikle den forskellighed, der er i vores tre centerbyer.

Lena Bækholm


- Og en ansvarlig økonomisk politik, samtidig med at den enkelte borger skal have et frit valg, det er noget af det, jeg har tænkt mig at gå til valgkamp på.

Hvilke lokale sager vil du kæmpe for?

- Vi skal stå sammen i kommunen og samtidig udvikle den forskellighed, der er i vores tre centerbyer.

- Vi skal gøre det, vi er gode til i Munkebo, Langeskov og Kerteminde og udvikle vores byer på hver deres præmisser.

Annonce

To mandater

Hvor mange mandater går du efter at vinde i byrådet?

- Sidste gang var vi tæt på at få det andet mandat, så selvfølgelig skal vi fordoble vores mandater den her gang, siger Lena Bækholm.

Hvad tænker du om at tage over efter en markant radikal profil som Sanne Stemann?

- Jeg har den allerstørste respekt for Sanne,og jeg tænker, det er nogle store sko, jeg skal i gang med at fylde ud. Men jeg glæder mig rigtig meget til at komme rundt og hilse på De Radikales kernevælgere.

Lena Bækhom bliver officielt valgt som ny spidskandidat for De Radikale på partiets generalforsamling 25. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce