Annonce
Faaborg-Midtfyn

De Radikale satser på børnene

Det radikale hold, som skal sikre minimum to pladser i kommunalbestyrelsen: Fra venstre Jesper Buhl, Henrik Storm, Anna Mette Skov Borring, Mostafa Mohammadi, borgmesterkandidat Søren Hillers, Ole Peder Hansen, Lars Scheby og Steen K. Thomsen. Foto: Palle Søby

Faaborg-Midtfyn skal være børnenes kommune - med et børneliv på første klasse. Det er et af hovedpunkterne i De Radikales valgprogram, som blev præsenteret mandag eftermiddag i fornemme rammer i operasanger Jesper Buhls egen private koncertsal.

Faaborg-Midtfyn: Det kan godt være, han ikke bliver den største stemmesluger. Men der er næppe tvivl om, at Det Radikale Venstre kan mønstre den største stemme blandt samtlige kandidater ved efterårets kommunalvalg i Faaborg-Midtfyn. Nemlig den, der tilhører operasanger Jesper Buhl.

Han er med på den radikale kandidatliste, og det var ham, der lagde egen koncertsal til pressemødet, hvor De Radikales valgprogram blev præsenteret mandag eftermiddag.

Så selvfølgelig begyndte pressemødet med en fællessang, "Den danske sang" af Carl Nielsen, hvor Jesper Buhl sang for, akkompagneret af sin kone, Hanne Buhl, på klaver.

Og der er i hvert fald slet ingen tvivl om, at De Radikale går efter igen at få en stemme i kommunalbestyrelsen - ja gerne to stemmer. Hverken i indeværende eller forrige valgperiode har partiet været repræsenteret.

- Vi har et stærkt hold, og vi tror på minimum to kandidater i kommunalbestyrelsen, fastslår Søren Hillers, der bestemt mener det alvorligt, når han siger, at han vil være borgmester.

- Det er vigtigt, at vi får en borgmester, der virkelig gerne vil være det. Og det ville da være fantastisk. Jeg ville elske at stå i spidsen for kommunen.

Vi ser ikke til højre. Vi ser ikke til venstre. Vi ser fremad.

Valgmotto hos Det Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn

Otte radikale kandidater

Det Radikale Venstre stiller indtil videre med følgende liste til kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune 21. november:1. Søren Hillers, Horne, borgmesterkandidat.2. Anna Mette Skov Borring, Årslev.3. Jesper Buhl, Allested-Vejle.4. Lars Scheby, Ringe.5. Steen K. Thomsen, Allested-Vejle.6. Henrik Storm, Millinge.7. Ole Peder Hansen, Gislev.8. Mostafa Mohammadai, Gislev. Det Radikale Venstre har sideordnet opstilling, og der kan stadig nå at komme flere kandidater på listen.

18-årige Mostafa Mohammadi fra Gislev er netop sprunget ind på De Radikales kandidatliste. Han vil kæmpe for at sikre partiet nogle af de unge stemmer. Foto: Palle Søby
Annonce

Børnene som fokuspunkt

Og hvordan vil De Radikale så opnå to pladser i kommunalbestyrelsen? Her er børnene er det store fokuspunkt i valgprogrammet.

- Faaborg-Midtfyn skal være børnenes kommune. Børnene er vores fremtid. Vi vil sikre flere pædagoger i daginstitutionerne. De første tusind dage i et barns liv er afgørende for resten, siger Søren Hillers.

- Vi har et rigt skoleliv med både folkeskoler, friskoler, efterskoler og højskoler. Det skal vi dyrke endnu mere. Vi skal have den bedste skole på Fyn, erklærer han.

Et konkret tiltag skal være oprettelse af en Kommunal Ungdoms Bestyrelse (KUB), hvor medlemmerne vælges for et år ad gangen blandt 13-18-årige i kommunen.

- Vi forestiller os, at der laves et valg, og at KUB måske får sit eget lille budget. Det skal være et sted, hvor de unge kan lære at agere demokratisk. Demokratiet er hårdt udfordret i disse år, siger Søren Hillers.

Annonce

18-årig kandidat på med listen

I den forbindelse har De Radikale netop fået 18-årige Mostafa Mohammadi fra Gislev med som den ottende kandidat på listen.

- De Radikale er i høj grad de unges parti og det parti, der har størst ambitioner i forhold til unge og uddannelse. Jeg tror, at vi unge også kan være med til at styrke erhvervslivet med vores innovative og kreative sider og gode ideer, siger Mostafa Mohammadi, der sprang ud som student i sommer.

De Radikale ser også gerne Faaborg-Midtfyn som "borgernes kommune" og foreslår, at kommunalbestyrelsesmøderne holdes forskellige steder rundt omkring i kommunen, efterfulgt af et borgermøde eller temamøde.

De Radikale vil fortsat ikke "vælge side" i kommunalbestyrelsen.

- Hvis det skulle ske, at jeg ikke bliver borgmester, vil det være god, sund radikal politik, at vi går efter størst mulig indflydelse, siger Søren Hillers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce