Annonce
Sydfyn

De privat turistforeninger har "drive": Forsvinder de, så dør turismen

Campingejer Steen Jørgensen (midten) er nervøs for Turist- og Erhvervsforening Langelands fremtid. Går det, som det er gået i Svendborg, hvor kommunen også har overtaget turismeområdet, er der ifølge ham ikke megen hjælp at komme efter. Niels Ole Nielsen, der er formand for Tåsinge Turistinformation.  stemmer i. Foto: Linea Andersen
Steen Jørgensen, ejer af Carlberg Camping på Tåsinge, og Niels Ole Nielsen, formand for Tåsing Turistinformation, var med til generalforsamling i Turist- og Erhvervsforeningen Langeland tirsdag aften. De håber ikke, det går som i Svendborg.

Rudkøbing: - Jeg skulle have et biltræf, og det kræver en politi-tilladelse. Den kan jeg ikke få, da det skal gå gennem turistchefen, men der var ingen hjælp at hente.

Sådan lød et af indsparkene til generalforsamlingen hos Turist- og Erhvervsforeningen Langeland tirsdag aften. Ordene kom fra campingejer Steen Jørgensen, der driver Carlsberg Camping på Tåsinge.

Han fortæller, at det, som nu er sket på Langeland, hvor kommunen har overtaget de fleste poster, som den private turist- og erhvervsforening ellers har varetaget, også er sket i Svendborg for år tilbage. Og det har ikke været positivt, mener Steen Jørgensen.

Annonce

- Ringer man til dem for at sætte noget i gang, så bliver det aldrig til noget. Ved henvendelsen om polititilladelsen, som jeg efterspurgte, fik jeg at vide, at det gad hun bestemt ikke tage sig af. Hvad skal man så gøre? spørger Steen Jørgensen.

Der er "drive" i foreningerne

Nærheden forsvinder, mener han, og hvor der førhen var masser af folk til gribe idéerne, som folk som ham får - til gavn for turisme - sker der i dag ikke noget som helst ifølge ham.

- Problemet med mig, som erhvervsmand, er, at jeg sidder i et job med mange forskellige ting. En turistchef bør være der til at samle bolden op og føre idéerne ud i virkeligheden, siger campingejeren.


Er der ingen forening, så er der ikke andet end en tag-selv-butik med brochurer.

Niels Ole Nielsen, formand, Tåsinge Turistinformation


Steen Jørgensens sidemand, Niels Ole Nielsen, der er formand for Tåsinge Turistinformation stemmer i.

- Det her drive, der er i de private foreninger, og hvor tingene virkelig sker, den forsvinder. Er der ingen forening, så er der ikke andet end en tag-selv-butik med brochurer, siger Niels Ole Nielsen.

Desuden påpeger de to, at man burde have en ren turistchef. Altså ikke en, der også skal sidde med erhvervsliv og kultur - som også er tilfældet på Langeland - men en der kun kigger på turistfremme- og udvikling.

- Der burde være en, der kunne samle tingene, for som det er nu i Svendborg, er der ingen hjælp at hente. Og det er synd, at det går i samme retning her på Langeland, fordi forsvinder foreningen, så dør spændende ting, der kan fremme turisme, mener Steen Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Odense For abonnenter

Hjertelæge har prædiket førstehjælp i mange år: - Folk har bare en forestilling om, at hjertestop ikke rammer dem.

Annonce