Annonce
Sydfyn

De nominerede til Prisfesten i Svendborg: Her er den komplette liste

De nominerede til Pristen 2019 i Svendborg er blevet offentliggjort og tæller blandt andre filmskaber Anna van Deurs (t.v.), footballforeningen Svendborg Adminrals og initiativet Ungt Kunstværksted.
Kultur-, idræts- og spejderlivet i Svendborg Kommune hyldes til en stor prisfest 2. november i Rundbuehallen. Her får du et overblik over de mange nominerede i ni forskellige kategorier.

Brødtekst

1) Årets Idrætsforening

Svendborg Admirals er nomineret til årets idrætsforening. Foto: Nils Svalebøg

- Svendborg Svømmeklub: Er inde i en rivende udvikling og har produceret flere talentfulde svømmere, som har deltaget i DM, EM, VM og OL.

- Svendborg Basketball: Har formålet at øge sit medlemstal væsentligt inden for de seneste år.

- Svendborg Admirals: Har genopfundet sig selv både hvad angår det sportslige og fællesskabet, hvilket har resulteret i, at den er gået fra at have 2 til 50 medlemmer på kort tid.

2) Årets Idrætsleder

Tanja Venø Andersen fra SG kan blive årets idrætsleder. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Tanja Christensen, næstformand i Svømmeklubben Søløven: En stor drivkraft til, at klubben kan køre rundt og har styr på alle klubbens trænere og deres vagter.

- Thomas Skovgaard Pedersen, træner for U16-holdet i Skårup IF: Har på sin helt egen måde formået at motivire holdet til at yde sit bedste både på og uden for banen.

- Tanja Venø Andersen, holdleder Teamgym Minipiger i Svendborg Gymnastikforening: En træner, som sammen med sine hjælpetrænere favner en stor gruppe af piger.

3) Årets Idrætstalent

Cecilie Kølle, BK Rollo. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Anja Mouritsen og Amanda Petersen, Svendborg Badmintonklub: Har over de seneste år markeret sig som det bedste par i landet i deres årgang og sluttede 2018-19 sæsonen som nummer et på ranglisten.

- Cecilie Kølle, Bokseklubben Rollo: Talentfuld bokser, som blev dansk mester for U17 i 2016 og i U19 i både 2017 og 2018. Ved de nordiske mesterskaber sidste år blev det til sølv, inden hun rykkede til Canada for at bokse.

- Annika Daugaard Henriksen, Svendborg Orienteringsklub: Vandt guld i stafetten ved junior-VM i mountainbikeorientering og går målrettet efter flere medaljer til VM i Tjekkiet i 2020.

4) Årets Kulturfællesskab

Katrine Heide (i midten) har skabt Ungt Kunstværksted, som er nomineret til Årets Kulturfællesskab. Privatfoto.

- Ungt Kunstværksted: Initiativtager Katrine Heide har på kort tid formået at samle unge kunstinteresserede i værkstedet og givet dem mulighed for at udfolde deres kreative evner.

- Rytmisk musikforening Giant Steps: Fællesskab, som understøtter og fremmer jazz- og verdensmusikken i Svendborg. Det har den gjort gennem 20 år og lykkedes stadig med at forny sig.

- Baggårdteatret - Svendborg egnsteater: Har sat sig selv og Svendborg på Danmarkskortet med forestillinger som den Reumert-nominerede Knud Romers ABC, B Tours og senest den nye satsning Sundets Stilhed.

5) Årets Kulturtalent

Thuriner, filmskaber og forfatter, Anna van Deurs. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Mads Skov Hansen, musiker: Har talent for at lave alt lige fra videoproduktion, musik, sangskrivning og undervisning i slagtøjsmusik og er nu nået i musikbranchens rampelys som en del af Svendborgbandet Patina.

- Anna van Deurs, kortfilmsinstruktør: Har tidligere vundet publikumsprisen på Svendborg Skolefilmsffestival og en pris for bedste dokumentar til efterskolernes Frame Festival og i år er det lykkedes hende at få en kortfilm udvalgt til at blive vist på All American High School-filmfesitval.

- Frederik Zinn, streetartkunstner og formand for Svendborg Streetartforening: Har både selv skabt bemærkelsesværdige graffitiværker, formået at samle udøvende kunstnere på Sydfyn og i det hele taget ydet en stor frivillig indsats for streetartmiljøet.

6) Årets Kulturpris

Svendborg Jazzfestival. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Arrangørgruppen bag Svendborg Jazzfestival: Har på kort tid formået at skabe et koncept med internationalt snit og tiltrukket flere verdensnavne til Svendborg.

- Sydfyns Kulturforening, Kyndelmisseparaden : Lysparaden, som udspringer af et samarbejde mellem Sydfyns Kulturforening, musikskolen, en række kulturinstitutioner oguddannelsesinstitutioner, blev en smuk og helstøbt oplevelse og modtog stor national mediedækning.

- Asbjørn Rune Bourgeat, Svendborg Graphic: Idémanden til og festivalleder på festivalen, som åbner rum for oplevelser med animation, spil og tegneserier på tværs af alder, køn og smag.

7) Årets Knokler (spejderpris)

Spejderne skal også hædres til Prisfesten. Privatfoto.

- Lene og Simon Krogh-Nielsen, DDS Pionerer spejderne, Vestrup Ådal: Arbejder for at skabe trygge overgange mellem aldersgrupperne samt tiltrække nye ledere til de mange børn, der ønsker at være spejdere i Vejstrup Ådal. Begge har i det forgangne år gennemført den næsthøjeste rang af ledelseskursus inden for DDS, så de kan bidrage til at spejderarbejdet af høj kvalitet.

- Bagmandsgruppen KFUM-spejderrne Svendborg Gruppe: Består af 22 medlemmer og er nomineret for deres store indsats med at løse praktiske opgaver for KFUM- spejderne i Svendborg Gruppe. Gruppen spiller også en stor rolle i driften af Svendborg Genbrugscenter, hvor de løser opgaver forbundet med salg, kørsel og oprydning.

- Lederne i Christiansmindespejdernes junior-trop: Yder et stort stykke arbejde for at skabe spændende og udviklende spejderoplevelser for spejderne.

8) Årets Spejderleder

Flemming Lausten fra FDF Svendborg er nomineret som årets spejderleder. Foto: Tim K. Jensen.

- Mads Friis Jørgensen, DDS, Inca Spejderne, Gudme: Har siden 2007 været en trofast og aktiv spejder hos Inca Spejderne på Sydfyn og er til dagligt den bærende leder hos juniorgrenen i en alder af 19 år.

- Niels Erik Thing, KFUM Åkildegruppen, Vester Skerninge: Har igennem snart 30 år ydet en helt ekstraordinær indsats for spejderarbejdet i Åkilde Gruppe i Vester Skerninge, ligesom han har været engageret i arbejdet på korpsplan ved deltagelse i forskellige udvalg.

- Flemming Laustsen, FDF Svendborg: Har været medlem i FDF Svendborg nærmest altid og været kredsleder siden 1979. Han bliver snart 70 år og har gennem hele sit liv ydet en beundringsværdig indsats for kredsen både i op-og nedgangtider.

9) Årets bedste tværgående samarbejde

Spult-festivalen er blandt de nominerede til årets tværgående fællesskab. Foto: Hans-Henrik Dyssel.

- Svendborg Sports- og Kulturfestival (SPULT): Festivalen viser på fornemmeste vis hvad Svendborg Kommunes mangfoldige idræts- og kulturliv kan sammen og har skabt et netværk, som muliggør kommunikation på tværs af Svendborgs aktører inden for idræt, bevægelse og kultur.

- Skårup Kultur- og Idrætscenter: Er blevet et betydningsfuldt samlingspunkt for borgere på tværs af kultur og idræt i hele lokalsamfundet og tiltrækker med sit varierede udbud af arrangementer borgere i alle aldersgrupper.

- Sydfyns Kulturforening, Kyndelmisseparaden: Kulturforeningen har med Lysparaden Kyndelmissen vist, hvad der kan komme ud af godt samarbejde og skabt et unikt event.

Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Langeland: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce