Annonce
Danmark

De nøgne damer hænger stadig på arbejdspladserne

En rundspørge blandt medlemmer i 3F viser, at kalendere som denne eller plakater med nøgne eller letpåklædte kvinder stadig er et helt almindeligt syn på mange arbejdspladser. De er mest populære inden for byggeriet. Foto: Jimmi Larsen/Colourbox
I en rundspørge blandt medlemmer i fagforbundet 3F, svarer godt halvdelen af de adspurgte fra byggebranchen, at der stadig hænger kalendere eller plakater med nøgne eller letpåklædte kvinder på væggene.

Kalendere: Billeder af kvinder i lidt eller intet tøj udsmykker stadig væggene på flere arbejdspladser, og særligt i byggeriet hænger kalendere eller plakater, hvor de kvindelige modeller optræder uden ret meget tøj på kroppen, på væggene. Det skriver Fagbladet 3F. I en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt 1027 3F-medlemmer på seks forskellige fagområder, svarer næsten hver fjerde, at der er kalendere eller plakater med afklædte kvinder på deres arbejdsplads. 63 procent af de adspurgte synes, at det er i orden.


Mange virksomheder kunne godt gøre sig lidt mere umage for at tiltrække kvinder ind i byggefaget, og så nytter det ikke noget at holde fast i et traditionelt kønsrollemønster

Claus von Elling


Annonce

Der er dog forskel på, hvor man finder billederne af de letpåklædte kvinder. Kun fem procent af de adspurgte på for rengøring-, restauration og hotelområdet siger, at sådanne kalendere hænger på deres arbejdsplads, mens der blandt de offentligt ansatte 3F-medlemmer er 23 procent, der svarer, at de ser dem på arbejdspladsen.

Må ikke virke krænkende

Det er især i byggeriet, man kan finde billeder af afklædte kvinder på væggene. I hvert fald svarer 46 procent af de adspurgte 3F-medlemmer i byggeriet, at man kan finde den slags pynt på arbejdspladsen.

- Byggebranchen er et udpræget mandefag, og jeg tror, at det er hovedforklaringen, siger Claus von Elling, formand for 3F Byggegruppen, til Fagbladet 3F.

Han mener, at virksomhederne bør være bevidste om, at ansatte ikke bør hænge noget op, der kan virke krænkende.

- Mange virksomheder kunne godt gøre sig lidt mere umage for at tiltrække kvinder ind i byggefaget, og så nytter det ikke noget at holde fast i et traditionelt kønsrollemønster, siger Claus von Elling.

Om undersøgelsen

  1. Analyse Danmark har spurgt 1027 medlemmer i 3F, om de synes, at det er i orden, at der hænger kalendere eller plakater med afklædte kvinder på en arbejdsplads. I alt svarer 63 procent ja.
  2. Der er dog forskel på, hvor velset det er. Blandt medlemmer, der er beskæftiget med rengøring, restauration og hotel, mener 47 procent, at billederne er i orden, mens 80 procent af de adspurgte i byggeriet mener det samme.
  3. I alt svarer 23 procent ja til, at der på deres arbejdsplads hænger kalendere eller plakater med afklædte kvinder. Her er det også i byggeriet, at billederne af de letpåklædte kvinder optræder mest. 46 procent af de adspurgte i byggebranchen tilkendegiver, at de findes på deres arbejdsplads.
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce