Annonce
Erhverv

De lever af data: Samler og sælger data på alt

Lars Märcher Sandig, t.h., har startet virksomheden Trendlog.io op, og det meste af arbejdet foregår foran en computerskærm. Foto: Sugi Thiru

Trendlog.io indsamler, lagrer og sælger data på alt fra, hvordan en maskine i industrien fungerer til, om temperaturen i restaurantens køleskab nu også er rigtig hele døgnet.

Findes der grænser for, hvad man kan indsamle data for?

Ikke hvis man spørger Lars Märcher Sandig. Gennem sine systemer indsamler han data på alt - fra industrimaskiner til temperaturen i lokalet.

- Det er vigtigt med reelle data. Hvis man ikke har data at handle ud fra, så går man efter mavefornemmelsen, siger Lars Märcher Sandig.

Han er grundlægger og direktør i virksomheden Trendlog.io, der har udviklet et system, der nemt og brugervenligt indsamler data.

Med hjælp fra Trendlog kan virksomheder overvåge, indsamle og nemt overskue data. Hardware registrerer produktionen, data bliver gemt, og så kan man hele tiden følge med på en telefon, tablet eller computer.

- Det kan også være temperaturmåling i et køleskab hos en restaurant. Hvis Fødevarestyrelsen kommer på besøg, så kan de dokumentere, temperaturen i køleskabet har været korrekt hele tiden, siger Lars Märcher Sandig.

Jeg ser det som et cadeau, at nogen har indstillet os og kan se, der er stort potentiale i det, vi laver.

- Lars Märcher Sandig, grundlægger og direktør hos Trendlog.io

EY Entrepreneur of the Year

EY Entrepreneur of the Year er en konkurrence blandt virksomheder, der har udvist stor vækst og samtidig har formået at tjene penge.

Den internationale revisions-gigant EY (tidligere Ernest & Young), der stammer fra USA, kører konkurrencen i en lang række lande verden over. I Danmark har den været afholdt siden 1997.

EY formulerer formålet med konkurrencen bl.a. med disse ord: "En hyldest til de kvinder og mænd, der opbygger og driver succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder."

Og videre: "I arbejdet med at finde årets vækstskaber lægger vi lige så stor vægt på entrepreneurens rolle, værdier og ledelse - og ikke mindst samfundsmæssige engagement."

De seneste par år har der desuden været en særlig start up-kategori for unge og nystartede virksomheder.

I år er 12 fynske virksomheder deltagere i start up-kategorien.

Tre bliver nomineret til den fynske finale, der afholdes den 1. november.

I denne uge beskriver vi i serien "De nye vindere" historien bag tre af de 12 virksomheder i start up-kategorien.

Ingen fynsk virksomhed har indtil nu vundet landsfinalen i start up-kategorien. Til gengæld har flere fynske virksomheder vundet den store landsdækkende konkurrence, senest Micro Matic i 2016, hvilket udløste deltagelse i 2017 i den internationale finale, der hvert år afholdes i Monaco.

På kontoret fremgår det tydeligt, at virksomheden er stolte over at være en del af opløbet om prisen som årets start up. Foto: Sugi Thiru

Satser på fodfæste i Tyskland

Idéen startede ud fra Lars Märcher Sandigs egne behov. Gennem de seneste år har han været med til at starte flere virksomheder op, men det strækker sig tilbage til midten af 1990'erne. Her lavede han computerspil til børn.

- Da mine egne børn skulle lære alfabetet, var der ikke rigtig noget på markedet. Det endte jeg med at sælge til hele Norden, fortæller Lars Märcher Sandig.

Han har altid været selvstændig og startet projekter op fra bunden. Målet er aldrig at sælge, men nogle gange har projekterne vokset sig større end først antaget. Sådan var det med MPN i 2003, som blev solgt til investorer i 2007/2008 og A-One Packaging i 2010 som blev solgt til Egatec i 2016.

- Jeg laver typisk virksomheder, fordi jeg kan se, der er et behov. Tidligere har jeg primært solgt til fødevareindustrien, men nu sælger vi jo til alle forskellige brancher, siger iværksætteren og nævner alt fra vindmøller til bolsjer.

Virksomheden har tidligere haft rod i Lars Märcher Sandigs eget hjem, men nu holder den til i kontorfællesskabet hos Coworking+ i Kochsgade i Odense. Her kan udsigten over Odense nydes, samtidig med at der arbejdes på virksomheden.

Og arbejdes det gør der. For selv om målet ikke er at sælge virksomheden, skal kurven ikke flade ud foreløbig. Derfor kigger Lars Märcher Sandig også ud mod verden i forsøget på at udvide sin virksomhed.

- Vi sælger allerede vores løsninger og har 30 fabrikker, der bruger vores produkter. Så vi skal ud til hele verden.

- Men vi skal have foden sat helt fast i Tyskland, siger han og løfter sløret for, de allerede er godt på vej ind på det tyske marked.

Trendlog.io

Lars Märcher Sanding er selvstændig, grundlægger og direktør i Trendlog.io. Han launchede virksomheden i 2017.

Virksomheden har allerede et overskud og forventer, det fortsætter.

Lars Märcher Sandigs søn, Sebastian Sandig, arbejder også i virksomheden.

io i firmanavnet står for "input output" og er ifølge Lars Märcher Sandig kendt i branchen for at være en forkortelse, man bruger inden for teknologiske virksomheder.

Lars Märcher Sandigs har siden 1990'erne startet forskellige flere virksomheder op, så han er en rutineret iværksætter. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Glad for skulderklap

Trendlogs foreløbige succes er blevet registreret af andre. Således er Trendlog med i konkurrencen EY Entrepreneur of the Year 2018 i kategorien for start up-virksomheder, og bruges nu aktivt i sin profilering af firmaet.

- Jeg ser det som et cadeau, at nogen har indstillet os og kan se, der er stort potentiale i det, vi laver, siger Lars Märcher Sandig.

- Der er kun gået lidt over et år, og vi har allerede et produkt, vi sælger. Det er ikke mange start upper, der har det. Det er med til, vi er indstillet, tror jeg.

På skrivebordet står beviset på deltagelsen i konkurrencen flot indrammet, mens virksomhedens profil på LinkedIn også er præget af en stolthed om at være med i kapløbet.

- Vi bruger det aktivt. Det står også i signaturen, at vi er med i konkurrencen, når vi sender mails. Ligesom vi har smidt det på LinkedIn, der jo bruges som professionelt netværk.

Annonce
For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce