Annonce
Indland

De løber og løber: 27 gange rundt om Jorden

De første mange mandage vil det stadig være buldermørkt, når deltagerne i Løb med Avisen skal ud på træningsturene, men efterhånden som vinter går over i forår bliver det lysere. Den 15. sæson begynder lige om lidt. Arkivfoto: Kim Rune

Deltagerne i Løb med Avisen har i de første 14 år løbet mere end 1,1 million kilometer tilsammen. Nu begynder den 15. sæson lige om lidt, og hele Fyn er inviteret med.

De har løbet mere end 1,1 million kilometer tilsammen svarende til mere end 27 gange rundt om jorden gennem 14 sæsoner med Løb med Avisen.

Og lige om lidt begynder den 15. sæson, når der er første træningsaften mandag den 14. januar, men allerede den 7. januar kan interesserede høre om løbeprojektet, som mest er for nybegyndere, letøvede og dem, der bare trænger til en fast løbeaftale hver mandag aften hen over vinteren og foråret.

For netop oven på jul og nytår har mange sat et nytårsforsæt om at komme i gang med at løbe og måske tabe sig nogle kilo, og alle undersøgelser viser bare, at det er nemmere at komme af sted, når man ikke sidder alene hjemme ved spisebordet, men har en aftale med andre om at løbe en tur.

Sådan har det været sæson efter sæson for de foreløbigt 10.910 personer, som har været med, og sådan bliver det også i den kommende sæson, hvor der ikke alene vil være fælles løbeture på det niveau, man nu en gang er på, men også en masse information, råd, vejledning og foredrag altsammen omkring det at løbe.

Annonce

Frivillige står klar

For dybest set handler det bare om at sætte det ene ben foran det andet, og uanset tøjet kan man løbe. En god idé er dog at have et par ordentlige løbesko, og så plejer resten at komme af sig selv, efterhånden som interessen for løb stiger og man får nogle gode tilbud om løbetøj undervejs.

Mottoet hedder derfor også "hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer".

Løb med Avisen er et træningsprojekt, der netop kan hjælpe alle i gang med en sundere livsstil, og det foregår fra januar og frem til omkring maj fra Hunderupskolen på Solfaldsvej i Odense.

Der kommer løbeinteresserede ikke bare fra Odense, men fra hele Fyn, som gerne vil være med til at komme i gang.

Hver mandag står cirka 60 frivillige trænere og instruktører klar til at gennemføre træningsturene i de syv tidsintervaller, deltagerne er delt ind i. Desuden tilbyder træningsforløbet måling af BMI og fedtprocent både ved opstart og ved afslutning.

Hen over sæsonen bliver der tre-fire foredrag, som alle har en relation til løb og kost, og efter hver træningstur er gevinsten et æble til alle deltagere.

Informationsmødet finder sted mandag den 7. januar klokken 18, hvor man ikke skal medbringe løbetøjet. Det skal først med fra den efterfølgende mandag. Informationsmødet og træningsturene sker fra skoletorvet på Hunderupskolen, og det er også her, man kan tilmelde sig.

- Vi tør godt kalde Løb med Avisen for Odense og Fyns største sundhedsprojekt, siger Torben

Det kan man dog også snildt gøre på forhånd på www.løbmedavisen.dk. Nej, det er ikke gratis, men koster 175 kroner plus 15 kroner i gebyr. Set over de 21 uger, løbeprojektet kører, svarer det til ni kroner pr. gang.

Løb med Avisen arrangeres mellem løbeklubberne OGF og Fjordager IF, OGF Event , HCA-Marathon og Fyens Stiftstidende.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce