Annonce
Indland

De løber og løber: 27 gange rundt om Jorden

De første mange mandage vil det stadig være buldermørkt, når deltagerne i Løb med Avisen skal ud på træningsturene, men efterhånden som vinter går over i forår bliver det lysere. Den 15. sæson begynder lige om lidt. Arkivfoto: Kim Rune

Deltagerne i Løb med Avisen har i de første 14 år løbet mere end 1,1 million kilometer tilsammen. Nu begynder den 15. sæson lige om lidt, og hele Fyn er inviteret med.

De har løbet mere end 1,1 million kilometer tilsammen svarende til mere end 27 gange rundt om jorden gennem 14 sæsoner med Løb med Avisen.

Og lige om lidt begynder den 15. sæson, når der er første træningsaften mandag den 14. januar, men allerede den 7. januar kan interesserede høre om løbeprojektet, som mest er for nybegyndere, letøvede og dem, der bare trænger til en fast løbeaftale hver mandag aften hen over vinteren og foråret.

For netop oven på jul og nytår har mange sat et nytårsforsæt om at komme i gang med at løbe og måske tabe sig nogle kilo, og alle undersøgelser viser bare, at det er nemmere at komme af sted, når man ikke sidder alene hjemme ved spisebordet, men har en aftale med andre om at løbe en tur.

Sådan har det været sæson efter sæson for de foreløbigt 10.910 personer, som har været med, og sådan bliver det også i den kommende sæson, hvor der ikke alene vil være fælles løbeture på det niveau, man nu en gang er på, men også en masse information, råd, vejledning og foredrag altsammen omkring det at løbe.

Frivillige står klar

For dybest set handler det bare om at sætte det ene ben foran det andet, og uanset tøjet kan man løbe. En god idé er dog at have et par ordentlige løbesko, og så plejer resten at komme af sig selv, efterhånden som interessen for løb stiger og man får nogle gode tilbud om løbetøj undervejs.

Mottoet hedder derfor også "hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer".

Løb med Avisen er et træningsprojekt, der netop kan hjælpe alle i gang med en sundere livsstil, og det foregår fra januar og frem til omkring maj fra Hunderupskolen på Solfaldsvej i Odense.

Der kommer løbeinteresserede ikke bare fra Odense, men fra hele Fyn, som gerne vil være med til at komme i gang.

Hver mandag står cirka 60 frivillige trænere og instruktører klar til at gennemføre træningsturene i de syv tidsintervaller, deltagerne er delt ind i. Desuden tilbyder træningsforløbet måling af BMI og fedtprocent både ved opstart og ved afslutning.

Hen over sæsonen bliver der tre-fire foredrag, som alle har en relation til løb og kost, og efter hver træningstur er gevinsten et æble til alle deltagere.

Informationsmødet finder sted mandag den 7. januar klokken 18, hvor man ikke skal medbringe løbetøjet. Det skal først med fra den efterfølgende mandag. Informationsmødet og træningsturene sker fra skoletorvet på Hunderupskolen, og det er også her, man kan tilmelde sig.

- Vi tør godt kalde Løb med Avisen for Odense og Fyns største sundhedsprojekt, siger Torben

Det kan man dog også snildt gøre på forhånd på www.løbmedavisen.dk. Nej, det er ikke gratis, men koster 175 kroner plus 15 kroner i gebyr. Set over de 21 uger, løbeprojektet kører, svarer det til ni kroner pr. gang.

Løb med Avisen arrangeres mellem løbeklubberne OGF og Fjordager IF, OGF Event , HCA-Marathon og Fyens Stiftstidende.

Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Middelfart

De historiske sejlskibe samlede store menneskemængder i Middelfart fredag aften: Lommetyv blev fristet

Kerteminde

22-årige Christian vil i år ikke mangle en udødelig klassiker til vinteren: Fynsk gårdbutik satser på særlig grøntsag

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Fyn

Her rammer den: Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Annonce