Annonce
Faaborg-Midtfyn

De kreative stop på kunstruten

Kunstruten er mere end blot en anvisning fra stationen til kunstbænken. Her er otte nedslag på ruten, der er værd at stoppe op for.

1) Vejviseren

Ved Ringe Station vil der være et vejvisende skilt som de unge produktionselever har lavet. Hertil vil der være brochure at finde over projektet, og det er også herfra, den guidede tur fredag foregår kl. 18-19.

Annonce

2) Superbrugsens enhjørning

Et stort, pink klistermærke af en enhjørning vil være at finde på siden af Super Brugsens glasvæg. Den byder de mindste gæster på ruten på gemmeleg, da der er blevet gemt små plexiglas-enhjørninger langs ruten.

3) De to passager

De to passager omkring torvet i Ringe vil også byde på lidt af hvert. Den ene passage har til formål at oplyse med forskellige LED-lys, den anden passage, der går forbi banken, vil byde på et skilt, hvor du kan se noget af alt det, der ikke kan købes for penge.

4) Parkeringsskilte

Imellem parkeringsskiltene ved biblioteket vil der være anbragt haiku-digte. Bliv klogere på poesien, men husk først at læse efter du har parkeret!

5) Den gamle tankstation

På den gamle tankstation bag biblioteket vil der hænge et skilt, hvor der står: Hvad skal der ske i Ringe? Her kan alle skrive forslag ned på tavlen. Her har arrangørerne særlig tiltænkt de unges bidrag.

6) Kærlighedsstien

På kærlighedsstien vil der være placeret hjerter af træ med "kærlighed" på forskellige sprog. Derudover vil stien også være krydret med tekster fra sange om kærlighed.

7) Havnebænken

Ved havnebænken vil der være placeret plexiglasplader i forskellige farver, så man kan få lov til at beskue Ringe Sø i udvalgte farver og lys, for måske at få en nyt syn på søen.

8) Kunstbænken

Sidste stop på ruten er kunstbænken, som fredag aften er centrum for LED-fest. Resten af måneden vil den være præget af kunst og ungdommelighed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce