Annonce
Odense

De klager mere over parkering: Naboer har vænnet sig til festivallarmen

John Hr. Hansen er naboambassadør på Tinderbox og tager imod klager. Foreløbig har få handlet om larm og flere om parkerede biler. Arkivfoto:

Kun få har foreløbig klaget over høj Tinderbox-musik i døgnets sene timer. Det er mere parkerede biler, der generer, lyder meldingen.

Fire mails og lidt opkald på mobilen.

Det er den foreløbige status på omfanget af naboklager, melder John Hr. Hansen, der er naboambassadør på Tinderbox.

- Det er ikke voldsomt, konkluderer han efter første nat med høj og tung bas til langt ud på natten på festivalpladsen.

Måske har naboerne på festivalens fjerde år vænnet sig til larmen fra Tusindårsskoven i junis slutning?

- Det er mit indtryk. Folk synes, det er godt for byen, de fester selv med hjemme i deres haver, og der er stor interesse for at komme med på de rundvisninger, vi har for naboerne dagen før festivalen. I år viste vi op mod 800 mennesker rundt og svarede på spørgsmål, fortæller John Hr. Hansen.

- Det siger også noget om, at naboerne er interesserede. Nogle synes selvfølgelig, at det er lidt irriterende med den høje musik, men de fleste er glade og nysgerrige.

- Og faktisk er der væsentligt flere henvendelser vedrørende parkering end larm, konstaterer naboambassadøren:

- Flere steder i områderne omkring festivalpladsen respekterer folk ikke parkeringsforbuddene, og det betyder også, at udrykningskøretøjer ikke kan komme forbi. Men det er for bilisternes egen risiko, for så smadrer udrykningskøretøjerne bare igennem.

Op til Tinderbox-dagene fik 2600 af de nærmeste naboer i Bolbro og Sanderum brev med informationer og forklaringer og også et nabo-telefonnummer, der svarer døgnet rundt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce