Annonce
Fodbold

De kalder det for "Kamp 0"

Der var 44.000 tilhængere og tilskuere fra Bergamo i Milano til den Valencia-kamp, som de italienske myndigheder nu kalder for skæbnesvanger og for "Kamp 0". Foto: REUTERS/Daniele Mascolo
Stærke mistanker om, at Champions League-kampen mellem Atalanta Bergamo og FC Valencia gav voldsom næring til corona-smitten.

FODBOLD: Der falder mørke skygger over Champions League-ottendedelsfinalen mellem italienske Atalanta Bergamo og spanske FC Valencia, som hjemmeholdet vandt med 4-1 den 19. februar.

Kampen blev afviklet med 44.236 tilskuere på San Siro i Milano og nu taler man i Italien om den som "Kamp 0".

Opgøret skal ifølge italienske sundhedseksperter være en af grundene til, hvorfor byen Bergamo og oplandet er særligt hårdt ramt af corona-virussen og man fra den egn ser billeder af militærkøretøjer, der kører ligkister ud af byen og aviserne på de kanter har udvidet fra to til ti siders dødsannoncer.

- 44.000 Atalanta-fans rejste til Milano i busser, tog eller var i tæt kontakt med hinanden i restauranter eller motorvejs-cafeer. Epidemien i Bergamo eksploderede præcis to uger efter den kamp, siger Francesco Le Foche, der er leder af afdelingen for infektioner i den romerske klinik "Umberto I".

Allerede forinden var det store antal af internationale virksomheder i nærheden af Bergamo med til at nære udbredelsen af virussen.

Også den italienske regerings krisestab arbejder med teorien om, at Champions League-kampen mellem Valencia og Atalanta kan have medvirket til den eksplosive udbredelse af COVID-19.

- Det er en mulighed, som vi efterprøver. Men det er svært at forfølge den teori, siger Silvio Brusaferro, der er præsident for Italiens øverste sundhedsinstitut ISS.

Returkampen den 10. marts i Valencia fandt sted uden tilskuere eller journalister. En spansk journalist var forinden blevet smittet med corona-virussen, da han dækkede den første kamp i Italien.

Seks dage efter returkampen meddelte Valencia, at 35 procent af personerne omkring klubbens førstehold var testet positive.

Annonce
Atalanta Bergamos spillere takker for støtten efter kampen i Milano. Foto: Scanpix/ REUTERS/Daniele Mascolo

Atalantas tyske spiller Robin Gosens gav et dramatisk billede af situationen i det nordlige Italien, da han for nylig medvirkede på Skype i "Das aktuelle sportstudio".

- Desværre kan det ikke overgås i tristhed, hvad der aktuelt foregår hos os. Jeg håber og jeg beder til, at vi kan blive et skrækkeligt forbillede for andre lande. Jeg tror det her kan være en advarsel til andre lande om at være så godt forberedt som muligt på sådan en tilstand, sagde Gosens, der selv sidder i sit hus i Bergamo og er i karantæne og end ikke må lufte sin hund.

- Siden det blev kendt, at 35-40 procent af Valencia-spillerne var inficeret, må jeg ikke gå nogen steder. Jeg har min baggård, hvor jeg kan lave lidt fitness og løbe lidt. Det er højdepunktet for mig i løbet af en dag, sagde han i udsendelsen.

Robin Gosen er midtbanespiller og var kommet godt i gang rent sportsligt, da Italien afbrød alle turneringer. Han har spillet for mindre tyske klubber og for Heracles, Vitesse og FC Dordrecht i Holland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce