Annonce
forside

De hurtigste både er i mål

Kronprins Frederik og Nanoq/Emma kom først i sin bådklasse ved Fyn Cup. Foto: Jørgen Hansen

De første syv sejlbåde har gennemført Fyn Cup. Heriblandt også kronprins Frederiks "Nanoq/Emma".

klokken 05.39 lørdag morgen sejlede kronprins frederik og hans båd "Nanoq/Emma" i mål i Bogense ved dette års Fyn Cup, og dermed blev prinsen den hurtigste skipper i sin bådklasse.

Han kunne dog ikke overgå extreme 40 katamaranen "Angel", der kom i mål som den allerførste i feltet klokken 03.15 i morges.

En del af Fyn Cup-deltagerne led i gård under dårligt vejr, og som bekendt udgik det lokale, bogenske håb "Broskraberen" også. Siden er mange flere kommmet i uføre, og i alt er 58 både nu udgået.

- Men de, der er ude endnu, er de hardcore, og vi regner med, at de alle kommer i mål i løbet af dagen, for der er gode vejrforhold lige nu, siger Niels Christensen fra Bogense Sejlklub, som er med til at arrangere Fyn Cup.

På trods af, at så mange har måtte forlade Fyn Cup-feltet, så er der i følge Niels Christensen kun sket personskade i et tilfælde.

- Vi har fået melding om, at en enkelt har brækket benet og er blevet kørt på Svendborg Sygehus, men vi kender ikke de nærmere omstændigheder, siger han.

Det forventes, at alle både vil være kommet i land sidst på eftermiddagen lørdag.

Annonce
Kronprins Frederik og Nanoq/Emma kom først i sin bådklasse ved Fyn Cup. Foto: Jørgen Hansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce