Annonce
Middelfart

De har skudt for dronningen i 20 år: Laug markerer skarpt hjørne med en stor sanger

Det er fjerde gang, Sophiæoddes Saluteringslaug inviterer til opera- og musicalhits på Strib Nordstrand. Her fra 2015. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Sophiæodde Saluteringslaug fylder i år 20 år, og det markeres med en ekstra stor operafest ved kanonerne på Nordenbro i Strib.

Strib: Sophiæodde Saluteringslaug har i nu 20 år sendt en salut af sted, når Kongeskibet sejler gennem Lillebælt med Dronning Margrethe og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary ombord.

Det bliver markeret med en ekstra festlig opera- og musicalfest ved kanonerne på Nordenbro i Strib søndag 25. august klokken 14 til 17.

Operafesten bliver afholdt for fjerde gang, og denne gang kommer 25 mand fra Søværnets Tamburkorps og marcherer fra Strib Kirke klokken 13.30, ad Vestergade til Nordenbro.

Tamburkorpset indleder med en halv times koncert, og derefter går det ellers løs med en række kendte solister fra opera- og musicalscenen, oplyser Sophiæodde Saluteringslaug i en pressemeddelelse.

Saluteringslauget glæder sig særligt over, at det er lykkedes at få en af Danmarks store, internationale sangere til Strib. Det drejer sig om tenoren Gert Henning Jensen, der fra bådebroen synger kendte opera- og operettepartier, der ellers er forbeholdt de helt store scener i New York, Wien og London.

"Nu får vi ham live på den største af alle scener - den frie natur", lyder det fra saluteringslauget i pressemeddelelsen.

Den efterspurgte sopran Signe Asmussen supplerer Gert Henning Jensen på bådebroen.

Annonce

Medbring egen stol

Også to prominente solister er hyret til festlighederne. Det er Lars Mølsted og Maria Skuladottir fra Fredericia Teater.

Oldermand i Sophiæodde Saluteringslaug, Svend Aage Hansen, fortæller, at det som vanligt er muligt at hygge sig med en operakurv med champagne og kransekage, der skal bestilles hos Superbrugsen i Strib på 64401033. Eller en kurv med rødvin og tapas, der skal bestilles hos Slagteren i Strib på 64401067.

Der plejer at dukke et sted mellem 1000 og 1500 gæster op til den gratis koncert, hvor man selv skal medbringe stole og eventuelt bord.

Og Svend Aage Hansen fortæller, at arrangementet løber op i 100.000 kroner, som er indsamlet blandt diverse sponsorer.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) holder åbningstalen efterfulgt af en salut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce