Annonce
Kerteminde

De gyselige granguirlander

Mindre end fem uger til juleaften, og således er der som vanligt blevet ophængt granguirlander i byens gader. Men hvilke gyselige granguirlander. Aldrig tidligere har jeg set så grimme guirlander i nogen by. Hvad er det da for noget? Der er tydeligvis tale om slidte guirlander, som absolut burde have været kasseret til fordel for nye og flotte. I særdeleshed er det galt med de guirlander, der er hængt op i Trollegade og Vestergade.

Byen vil så gerne tage sig pænt og ordentligt ud over for turisterne - ikke blot om sommeren - men hele året. De nyligt ophængte guirlander fremmer ikke just dette. I øvrigt er det i sig selv en skændsel uden lige, at vi lokale skal affinde os med sådan en omgang øjebæ i den ellers hyggelige tid op til jul. Pinligt og ingen god reklame for byen. I bedste fald løber byens gæster ikke skrigende bort på grund af guirlanderne - de går rundt og fortæller om de grimmeste og mest usle guirlander i mands minde.

Skulle det forholde sig således, der ikke er penge til nye guirlander - eller renovering af de gamle - var det bedre helt at undvære guirlander. Lige nu forholder det sig således, hvis der blev udskrevet en konkurrence om, hvilken by i Danmark, der har den grimmeste juleudsmykning, ville Kerteminde vinde stort. Det er så bare ikke noget at være stolt af.

Nogle vil måske på grundlag af ovenstående undre sig over, hvorvidt jeg er min titel som Kerteminde-ambassadør værdig. Min holdning er imidlertid den, at jeg netop mener, jeg med ovenstående lever op til det, der forventes af mig som ambassadør.

Johannes Larsen

Mellemleddet 23 B, 1. mf.

5300 Kerteminde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce