Annonce
Assens

De Gule Hjælpere vinder 100.000 kroner

Lars Stjernegaard og Tina Stjernegaard tog for få år tilbage initiativ til foreningen De Gule Hjælpere, som nu har vundet førstepladsen i konkurrencen Fantastiske Fællesskaber. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Foreningen De Gule Hjælpere har vundet konkurrencen Fantastiske Fællesskaber og 100.000 kroner, som skal bruges til en ny og større varevogn.

Tommerup: Det blev foreningen De Gule Hjælpere, der løb af med sejren i konkurrencen Fantastiske Fællesskaber, som det blandt andet er TV2/Fyn, der står bag. Med knap 1800 stemmer ud af 7000 afgivne blev det foreningen, som har base i Tommerup, der vandt førstepladsen og præmien på 100.000 kroner ved en prisuddeling i Bagenkop torsdag aften.

- Vi kunne næsten ikke få armene ned. Det er et skulderklap, en godkendelse af, at vi gør noget godt, siger Lars Stjernegaard, som er butikchef hos De gule Hjælpere.

Han startede for et par år siden sammen med sin hustru Tina Stjernegaard foreningen i Tommerup. De 100.000 kroner skal ifølge Lars Stjernegaard bruges som tilskud til en ny varevogn til foreningen, som arbejder for at hjælpe udsatte familier og stoppe madspild.

For et kontingent på 50 kroner for tre måneder kan foreningens medlemmer en gang om ugen for blot 25 kroner fylde to bæreposer med madvarer. Varerne er hentet hos butikker, som har haft dem i overskud, for eksempel fordi de har overskredet holdbarhedsdatoen.

Annonce

Vil skifte varevogn ud

De Gule Hjælpere, som er en underafdeling af Foreningen Ringgaard, henter overskudsvarer fra 14 fynske butikker. Lars Stjernegaard fortæller, at De Gule Hjælpere har to varevogne, som de bruger til at hente varer i. En stor og en lille.

- Vi vil gerne skifte den lille ud med en stor, gerne en kølevogn. Lige nu siger vi nej til butikker, som gerne vil være med, og med en større vogn vil vi kunne hente flere varer og forhåbentlig droppe den venteliste, vi har, siger butikchefen.

Ventelisten er på 250 personer, som ønsker at blive medlem af foreningen for at kunne købe billige madvarer i De Gule Hjælperes butik, som har åbent tre gange om ugen, fortæller han.

De Gule Hjælpere sælger primært madvarer til udsatte familier, men har også enkelte medlemmer, som handler i butikken, som ligger i det gamle bageri i Tommerup, for at stoppe madspild. Kunderne kommer fra hele Fyn og er, ifølge Lars Stjernegaard, gode til at køre sammen og handle for hinanden, så transportudgifterne ikke æder besparelsen op.

Kneben sejr

I konkurrencen Fantastiske Fællesskaber var De Gule Hjælpere oppe med fire andre finalister. Foreningen vandt knebent førstepladsen med 24 procent af stemmerne, skriver TV2/Fyn. Andenpladsen gik til Polymeren, som fik 23 procent af stemmerne. Nummer tre blev Aulby Kultur og Idrætsforening, mens Polarstjernen blev nummer fire og Foreningen Korinth Kro blev nummer fem.

Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem TV 2 Regionerne, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce