Annonce
Assens

De Gule Hjælpere vinder 100.000 kroner

Lars Stjernegaard og Tina Stjernegaard tog for få år tilbage initiativ til foreningen De Gule Hjælpere, som nu har vundet førstepladsen i konkurrencen Fantastiske Fællesskaber. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Foreningen De Gule Hjælpere har vundet konkurrencen Fantastiske Fællesskaber og 100.000 kroner, som skal bruges til en ny og større varevogn.

Tommerup: Det blev foreningen De Gule Hjælpere, der løb af med sejren i konkurrencen Fantastiske Fællesskaber, som det blandt andet er TV2/Fyn, der står bag. Med knap 1800 stemmer ud af 7000 afgivne blev det foreningen, som har base i Tommerup, der vandt førstepladsen og præmien på 100.000 kroner ved en prisuddeling i Bagenkop torsdag aften.

- Vi kunne næsten ikke få armene ned. Det er et skulderklap, en godkendelse af, at vi gør noget godt, siger Lars Stjernegaard, som er butikchef hos De gule Hjælpere.

Han startede for et par år siden sammen med sin hustru Tina Stjernegaard foreningen i Tommerup. De 100.000 kroner skal ifølge Lars Stjernegaard bruges som tilskud til en ny varevogn til foreningen, som arbejder for at hjælpe udsatte familier og stoppe madspild.

For et kontingent på 50 kroner for tre måneder kan foreningens medlemmer en gang om ugen for blot 25 kroner fylde to bæreposer med madvarer. Varerne er hentet hos butikker, som har haft dem i overskud, for eksempel fordi de har overskredet holdbarhedsdatoen.

Annonce

Vil skifte varevogn ud

De Gule Hjælpere, som er en underafdeling af Foreningen Ringgaard, henter overskudsvarer fra 14 fynske butikker. Lars Stjernegaard fortæller, at De Gule Hjælpere har to varevogne, som de bruger til at hente varer i. En stor og en lille.

- Vi vil gerne skifte den lille ud med en stor, gerne en kølevogn. Lige nu siger vi nej til butikker, som gerne vil være med, og med en større vogn vil vi kunne hente flere varer og forhåbentlig droppe den venteliste, vi har, siger butikchefen.

Ventelisten er på 250 personer, som ønsker at blive medlem af foreningen for at kunne købe billige madvarer i De Gule Hjælperes butik, som har åbent tre gange om ugen, fortæller han.

De Gule Hjælpere sælger primært madvarer til udsatte familier, men har også enkelte medlemmer, som handler i butikken, som ligger i det gamle bageri i Tommerup, for at stoppe madspild. Kunderne kommer fra hele Fyn og er, ifølge Lars Stjernegaard, gode til at køre sammen og handle for hinanden, så transportudgifterne ikke æder besparelsen op.

Kneben sejr

I konkurrencen Fantastiske Fællesskaber var De Gule Hjælpere oppe med fire andre finalister. Foreningen vandt knebent førstepladsen med 24 procent af stemmerne, skriver TV2/Fyn. Andenpladsen gik til Polymeren, som fik 23 procent af stemmerne. Nummer tre blev Aulby Kultur og Idrætsforening, mens Polarstjernen blev nummer fire og Foreningen Korinth Kro blev nummer fem.

Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem TV 2 Regionerne, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];