Annonce
VEJLE

De graver på kryds og tværs af Vejle, hvor du kører: Nu er stor entreprenørvirksomhed gået konkurs

Ribegade har været spærret og gravet op i flere måneder, og nu konkursramte Barslund har også gravet i gaden. Men det er ikke selskabets opgave at asfaltere gaden, hvor fortovet også skal retableres i en højere udgave. Derfor får konkursen ingen konsekvenser her. Foto: Torben Juhler
Entreprenørvirksomheden Barslund med mere end 400 ansatte er erklæret konkurs. Selskabet har stået for at trække fjernvarmerør gennem Vejle midtby og ud til Skibet for Tvis.

Vejle: Hvis du har bidt mærke i et logo med et stort hvidt B på rød baggrund, når du har siddet i kø i Vejle midtby de seneste mange måneder, er det ikke overraskende.

Den nordsjællandske entreprenørvirksomhed Barslund har haft opgaven med at grave op mod otte kilometer fjernvarmerør ned under den vejlensiske muld og asfalt for fjernvarmeleverandøren Tvis, og derfor har virksomheden været meget synligt i bybilledet i Vejle siden februar.

Her gik gravearbejdet i gang i Toldbodvej, og siden har grave- og rørarbejdet bevæget sig gennem asfalten i midtbyen mod vest og videre ud mod Skibet.

Annonce

Alt er sat på standby

Men tirsdag stod alle virksomhedens gravemaskiner stille, for mandag meddelte Barslund på LinkedIn, at selskabet er gået konkurs.

"Det er med stort vemod, at vi må meddele, at Barslund pr. dags dato er erklæret konkurs. Der arbejdes på højtryk for at finde en løsning, således at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi. Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne være sat på standby," skriver virksomheden på LinkedIn.

Konkursen ærgrer projektchef hos Tvis Anders Jepsen, ikke mindst i forhold til de mange ansatte, der nu står med en usikker fremtid. Men timingen gør knap så ondt for det lokale varmetransmissionsselskab.

Annonce

Er næsten færdige

- I bund og grund er vi så heldige, at Barslund næsten er færdig med arbejdet. Alle rør er i jorden og er samlet. Det er den gode historie hos os, for var Barslund gået konkurs for 14 dage siden, havde det set helt anderledes ud. Men siden er de blevet færdige med blandt andet krydsningen af Boulevarden, fortæller Anders Jepsen.

Alle rør er i jorden og er samlet. Det er den gode historie hos os, for var Barslund gået konkurs for 14 dage siden, havde det set helt anderledes ud.

Anders Jepsen, projektchef, Tvis

Med alle rør tilsluttet systemet kan Tvis levere fjernvarme til forbrugerne i Jelling, Bredsten og Balle i løbet af et par uger. Så den del af entreprisen bliver ikke berørt af den aktuelle konkurs.

Til gengæld mangler Barslund fortsat at blive færdig med en del af den retablering af nogle af de opgravede veje og arealer, som også er en del af entreprisen.

- Der mangler en lille smule retablering nogle steder. Vi skal have fundet ud af, hvor mange steder det drejer sig om, så vi kan få projektet lavet færdigt. Men det er heldigvis ikke ret meget, der mangler, siger projektchefen.

Annonce

Ribegade mangler stadig

Barslund, der på landsplan beskæftiger langt over 400 medarbejdere, har siden februar haft et sted mellem 10 og 20 mænd beskæftiget med grave- og rørarbejdet i Vejle midtby og ud gennem ådalen til Knabberupvej i Skibet.

Ribegade er en af de få strækninger, som endnu ikke er blevet asfalteret efter opgravningen, men det er ikke Barslunds ansvar eller opgave, selvom Tvis' rør nu også ligger her.

- Udover fjernvarmen har også Vejle Spildevand og Trefor Vand lagt rør ned i Ribegade, hvor en anden entreprenør har opgaven med at asfaltere vejen. Det er det selskab, der sidst har været dernede, der skal sørge for retableringen, så det er ikke en del af vores tidsplan med Barslund, siger Anders Jepsen.

Annonce
For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Assens For abonnenter

Afledte sideeffekter af corona og brexit: Cabinplant mere end fordobler overskuddet

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce