Annonce
Middelfart

De fremmeste klimabyer mødes til topmøde - Middelfart er med

Concito DK2020 Masterclass Nationalmuseet. Ledelse af den grønne omstilling.Billeder skal anføres Foto: Claus Fisker, #DK2020.
Når de 40 mest klima-ambitiøse byer i verden i disse dage mødes til C40-topmøde i København er Middelfart kommune med. Opgaven er at inspirere til klimaløsninger.

Når det kommer til arbejdet med klimaforebyggelse og klimatilpasning er Middelfart Kommune med helt fremme i førerfeltet. Også i disse dage, hvor de 40 mest klima-ambitiøse byer i verden mødes til C40-topmøde i København.

C40-netværket, som består af byer som London, Paris, Mexico City, Los Angeles med flere har til opgave at udarbejde og gennemføre en Paris-kompatibel klimaplan, så man blandt andet når netto-nul-udledning af C02 senest i år 2050.

Middelfart kommune spiller en rolle i den opgave ved at dele erfaringerne fra kommunens mange egne klimaprojekter, men det er også en mulighed for at få inspiration til, hvordan de danske kommuner kan arbejde endnu mere intensivt med klimaudfordringerne, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.

- I C40 er vi blandt verdens mest klima-ambitiøse storbyer, og i det selskab kan vi måske synes små. Men jeg synes ikke, der er tvivl om, at vi som kommune og nation har flere konkrete løsninger, som vi kan være meget stolte af. For eksempel findes der end ikke et ord for fjernvarme i nogle lande, og vi trækker i dag besøgende fra hele verden til vores klimaprojekter. Omvendt kan vi også lære rigtig meget af grønne løsninger fra andre steder i verden, og ikke mindst hvordan vi får sat turbo på arbejdet med klimaløsninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce