Annonce
Middelfart

De fremmeste klimabyer mødes til topmøde - Middelfart er med

Concito DK2020 Masterclass Nationalmuseet. Ledelse af den grønne omstilling.Billeder skal anføres Foto: Claus Fisker, #DK2020.
Når de 40 mest klima-ambitiøse byer i verden i disse dage mødes til C40-topmøde i København er Middelfart kommune med. Opgaven er at inspirere til klimaløsninger.

Når det kommer til arbejdet med klimaforebyggelse og klimatilpasning er Middelfart Kommune med helt fremme i førerfeltet. Også i disse dage, hvor de 40 mest klima-ambitiøse byer i verden mødes til C40-topmøde i København.

C40-netværket, som består af byer som London, Paris, Mexico City, Los Angeles med flere har til opgave at udarbejde og gennemføre en Paris-kompatibel klimaplan, så man blandt andet når netto-nul-udledning af C02 senest i år 2050.

Middelfart kommune spiller en rolle i den opgave ved at dele erfaringerne fra kommunens mange egne klimaprojekter, men det er også en mulighed for at få inspiration til, hvordan de danske kommuner kan arbejde endnu mere intensivt med klimaudfordringerne, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.

- I C40 er vi blandt verdens mest klima-ambitiøse storbyer, og i det selskab kan vi måske synes små. Men jeg synes ikke, der er tvivl om, at vi som kommune og nation har flere konkrete løsninger, som vi kan være meget stolte af. For eksempel findes der end ikke et ord for fjernvarme i nogle lande, og vi trækker i dag besøgende fra hele verden til vores klimaprojekter. Omvendt kan vi også lære rigtig meget af grønne løsninger fra andre steder i verden, og ikke mindst hvordan vi får sat turbo på arbejdet med klimaløsninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce