Annonce
Assens

De flyttede fra Sjælland for at bygge 154 kvm med udsigt på Fyn: Mureren manglede pludselig sten og kogepladen var væk

36-årige Michael Christensen og 34-årige Pernille Brøsted har bygget drømmehuset i Duedalen i Vissenbjerg. Her bor de sammen med datteren Emilie og det logrende familiemedlem Luna. Foto: Line Lindberg Sloth Madsen
Pernille Brøsted og Michael Christensen rykkede teltpælene op i Ringsted for at bygge deres drømmehus på Fyn. Processen var dog ikke helt problemfri, for pludselig manglede mureren sten, og kogepladen til køkkenet skulle findes et helt andet sted.

Vissenbjerg: Der er endnu ikke lagt fliser i indkørslen, og husnummeret står hverken på husmuren eller postkassen.

Derfor kan man godt blive i tvivl, om der er flyttet nogen ind i den 154 kvadratmeters nyopførte villa på toppen af Duedalen i Vissenbjerg.

Men det er der, for bag murstensvæggene bor en familie fra Ringsted: 34-årige Pernille Brøsted, 36-årige Michael Christensen, datteren Emilie på halvandet år og hunden Luna. De har båret rundt på flyttekasser, siden de fik nøglerne til deres drømmehus sidst i april.

Annonce

Fyn er dog ikke helt ukendt for Pernille Brøsted, som oprindeligt er fra Jylland, for hun boede i Odense i en otte til 10 år, før hun mødte Michael Christensen, der boede og var bundet til sit job i Rødovre.

Jeg har prøvet at stå i de små brusenicher, hvor man stort set ikke kan vende sig rundt, og hvis man bøjer sig ned for at nå sæben, slukker man for vandet.

Michael Christensen

- Og da det ikke længere var tilfældet (med job i Rødovre, red.), kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til Fyn og Odense, forklarer Pernille Brøsted, der til daglig arbejder som sygeplejerske på Odense Universitetshospital.

- Og drømmen var også bare at bygge et hus, tilføjer Michael Christensen.

Derfor måtte parret sælge deres hus i Ringsted. Det var også nyopført, men var en del af et projektbyggeri, hvor skallen var valgt på forhånd.

Det blev ikke svært at sælge, for det tog knap seks dage, fra annoncen var lagt på nettet, til købskontrakten var underskrevet.

Store vinduespartier

Parret fik derefter bankens godkendelse til at købe grunden i det populære nybyggerkvarter i Vissenbjerg med udsigt over natur og søer, og som de overtog 1. maj sidste år.

Selvom det er et typehusfirma, der har bygget parrets nye hjem, har de skullet træffe en masse beslutninger undervejs.

- Økonomien spiller altid en rolle, og vi havde da snakket om, at et ovenlys kunne være en lækker detalje, men med den udsigt, vi har, prioriterede vi at lægge kroner og ører i nogle store vinduespartier, fortæller Pernille Brøsted, som sammen med familien lejede en bolig i Aarup, mens huset blev bygget.

Familien har udsigt over natur og søer fra husets overdækkede terrasse. Foto: Line Lindberg Sloth Madsen

Særligt det store hvide køkken med amerikanerkøleskab og emhætte i loftet tog lang tid at designe.

- Køkkenet er vores helt eget specielle præg. Det er vores idéer hele vejen rundt med vores tanker om et funktionelt køkken, siger Michael Christensen, der arbejder som handikaphjælper.

Annonce

Voksenbadeværelse

Parret har fået at vide, at de er meget atypiske i forhold til andre nybyggere. For eksempel har de valgt at bruge 12 kvadratmeter på et "voksenbadeværelse", fremfor flere kvadratmeter i stuen.

- Jeg har prøvet at stå i de små brusenicher, hvor man stort set ikke kan vende sig rundt, og hvis man bøjer sig ned for at nå sæben, slukker man for vandet. Jeg har hele tiden holdt på, at vi skulle have et stort badeværelse, griner Michael Christensen.

Pernille Brøsted ønskede sig to håndvaske, så det har parret også fået installeret.

Det store hvide køkken med amerikanerkøleskab og emhætte i loftet har taget lang tid for familien at designe. Selvom køkkenet rummer masser af opbevaringsplads, er alle skabe og skuffer fyldte, afslører Pernille Brøsted. Foto: Line Lindberg Sloth Madsen

Foruden køkkenalrum, to badeværelser og et stort bryggers indeholder huset fire værelser.

- Hun (datteren Emilie, red.) optager indtil videre to af dem, men vi har også overnatningsmuligheder til familien fra Jylland og Sjælland, fortæller Pernille Brøsted.

Annonce

Manglende mursten

Selvom mange valg var truffet og typehusfirmaet betalt, slap de ikke for bekymringer, for pludselig fik de en opringning fra mureren.

- Han sagde, at han ikke vidste, om han kunne gøre det færdigt, for de manglede pludselig sten, og dem havde de bestilt, men der var ikke flere, fortæller Michael Christensen og peger på det sted i stuen, hvor murstene pludselig slap op.

Men kort tid efter - på mirakuløs vis - fandt man flere.

Pernille Brøsted og Michael Christensen håber, at de kan forlænge sommeren ved altid at kunne sidde i ly for regn under den overdækkede terrasse. Foto: Line Lindberg Sloth Madsen

Også et opkald om manglende hvidevare, skulle parret tage stilling til, for stort set alle var forsinket, og de måtte derfor træffe nye valg. Den kogeplade, som parret havde udtænkt sig, var pludselig ingen steder at finde.

- Kogepladen er en vi har fundet hos mine forældres nabo. Den lå og ventede på deres eget renoveringsprojekt, men som tingene var på det tidspunkt, så skulle han ikke renovere noget foreløbigt, fortæller Michael Christensen og fortsætter:

- Man har ledt i hele Tyskland efter den kogeplade, og så står den under en trappe ved siden af det hus, hvor man er født og opvokset.

Annonce

Livrem og seler

Pernille Brøsted og Michael Christensen har begge 10 tommelfingre, og derfor havde de under byggeprocessen hyret en ekstern byggesagkyndig, der holdt øje med processen, og det vil de også anbefale andre nybyggere at gøre.

- Vi har fravalgt at have en advokat, fordi det jo er en sum penge, som du lægger oven i dit husbyggeri, men på nogle punkter, kunne det da være meget rart at have en advokat med ombord også, forklarer Pernille Brøsted og tilføjer, at prisen for den byggesagkyndige hurtigt var tjent hjem igen.

Med store vinduespartier i køkkenalrummet kan familien nyde udsigten fra deres nybyggeri. Foto: Line Lindberg Sloth Madsen

- Mange siger jo, at man skal gå med livrem og seler, men her kan man måske sige, at den byggesagkyndige er livremmen og selerne er advokaten, tilføjer Michael Christensen.

Nu glæder de sig til at komme på plads og nyde den nye tilværelse i Vissenbjerg.

- Det har været en hård tur, men når man står ved målstregen, har det været det værd, siger Michael Christensen, mens Pernille Brøsted nikker.

Nybyggerne

I 2021 blev i alt 12 kommunale byggegrunde solgt i Assens Kommune.

Vi har udvalgt nogle af de 12 købere og fået dem til at fortælle om deres byggeproces, udfordringer, og hvilke gode råd, de vil give videre til andre, der også går med byg-selv-drømme.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce