Annonce
Fyn

De fire årsager til, at Lars Arvad blev Årets Fynbo

Lars Arvad blev lørdag kåret som Årets Fynbo. "Tak fordi du vover - vover at drømme stort", lød det blandt andet i juryens begrundelse. Her er det hustruen Michelle Arvad, der tager et billede af et billede af sin mand. Foto: Michael Bager
Annonce

Hvorfor blev det lige revydirektør Lars Arvad, som blev Årets Fynbo.

Det forklarede de tre medlemmer af juryen, Birgitte Weinberger (leder af Odense Internationale Film Festival, OFF), Jørgen Dirksen (tidligere topchef i Rynkeby Foods) og Simon Møberg Torp (dekan på Det Humanistiske Fakultet, SDU), sådan her:

Anja Følleslev, Årets Fynbo i 2017, har kendt Lars Arvad siden gymnasietiden på Mulernes Legatskole. Hun kalder valget genialt. Foto: Michael Bager
Annonce

1: Har taget et særligt initiativ

Odense havde ikke en blivende revy, før Lars Arvad førte sin drengedrøm ud i livet og skabte Odense Sommerrevy i et telt på Engen i Fruens Bøge.

Efter et svært første år og et lidt bedre andet, fik revyen sit gennembrud i 2018. Sidste sommer blev det bedre endnu, da over 26.000 løste billet til revyen.

- Tak fordi du vover - vover at drømme stort, som juryen formulerede det.

Annonce

2: Har vist iværksætter-ånd

En ting er at vilje og lyst til at skabe en revy. Noget helt andet er at have den forretningsforståelse, som gør det muligt at komme helt til tops. Og her har Lars Arvad vist sig at have det rigtige iværksætter-gen.

- Han er kendt for sin ukuelighed og sit høje humør, men det er også blevet udfordret undervejs. Han har måttet kæmpe med at lære at drive forretning og haft et underskud, som aldrig er sjovt, forklarede juryen.

Som bekendt fik Lars Arvad og Odense Sommerrevy støtte fra Odense&Co, Odense Kommunes vækstsatsning - knap 1,7 millioner over de første tre år. Alene første år gav et underskud på 1,4 mio. kroner, og sommerrevyen var tæt på at lukke, da det kneb med at tjene penge de første to år. En velvillig investorkreds, der også talte personlige venner til Lars Arvad, trådte til og sikrede, at revyen kunne fortsætte og udvikle sig.

- Lars Arvad har vist fighterånd, været god til produktudvikling og troet på sin forretningsidé, og nu er der overskud og masser af kunder i butikken, som det hed i juryens begrundelse.

Rådmand Jane Jegind (V) og kunsteren Jens Galschiøt har kendt hinanden i over 10 år. - Hun er en, man kan føre en berigende samtale med, netop fordi man er uenige og lytter til hinanden, sagde han. Foto: Michael Bager
Annonce

3: Har beriget os

Odense Sommerrevy har udviklet sig til en fantastisk kulturbegivenhed til gavn for de mange.

Med transmissionerne i tv blev Odense Sommerrevy for alvor kendt i hele landet og og er også blevet anerkendt som en af de bedste revyer i Danmark. Eller som det hed lidt mere uformelt i begrundelsen:

- At grine er vigtigt, og det er det også at underholde og at få sat fokus på politiske emner. Revy integrerer politiske emner i en satirisk ramme og får dermed folk til at le og tænke samtidig. Men for Årets Fynbo har det været lige så vigtigt at få sat Odense og Fyn på det kulturelle Danmarkskort og skabe en fællesskabsfølelse og stolthed på øen. Og det er lykkedes.

Bo Damgaard kunne overlade titlen som Årets Fynbo til Lars Arvad. Foto: Michael Bager
Annonce

4: Er en ægte fynbo

Lars Arvad er en ægte fynbo og elsker brunsviger og en øl fra det lokale bryggeri, hed det i en af indstillingerne til juryen.

Det vinder man ingen priser på, men at have en "stor veneration og respekt for det, man kommer fra" giver plusser på bogen. Ikke mindst når man også har en vilje og lyst til at give noget tilbage, forklarede juryen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce