Annonce
Sydfyn

De første vaccinestik givet i Stenstrup: Tirsdag åbner center i Gudme

Bendt Ildved fra Odense udnyttede muligheden for at blive vaccineret i Stenstrup. Her lægger han arm til vaccinatør Linda Holst Nielsens nål. Foto: Finn Eriksen
Mandag blev et nyt covid-19-vaccinationscenter taget i brug i Stenstrup, og det gik trods en drilsk start fint. Tirsdag er det så i Gudme, man kan møde nålen.

Stenstrup: Det er ikke nødvendigvis på Ryttervej i Svendborg, det foregår, når man i fremtiden skal vaccineres mod covid-19.

Mandag klokken 9 blev Stenstruphallen omdannet til vaccinecenter, og da avisen er der en times tid senere, står folk pænt i kø.

Og Janne Ditlevsen, der er kvalitets- og udviklingskonsulent i Svendborg Kommune og skal se til, at premieren forløber fornuftigt, ser tilfreds ud.

Annonce

- Vi havde lidt problemer i morges, fordi it-systemet drillede, så vi kom en halv time bagud. Men det går fint nu, og vi skal nok indhente forsinkelsen, siger hun.

400 stik

Det er planen at give 400 stik med vaccine fra Pfizer mandag, og det er kun begyndelsen, oplyser Janne Ditlevsen.

- Centret vil være åbent hver mandag frem over, og kapaciteten vil så være på op til 500 vaccinationer om dagen, siger hun.

Kvalitets- og udviklingskonsulent Janne Ditlevsen fra Svendborg Kommune så til, at alt gled, som det skulle, ved premieren. Tirsdag 13. april og tirsdagen frem over er det så Gudmehallen, der bliver omdannet til vaccinationscenter. Foto: Finn Eriksen

Og det er ikke kun Stenstrup-tilbuddet, der er kommet til som supplement til vaccinecentret i Svendborg.


Jeg bor i Odense, men er kørt herned, fordi det var her, jeg kunne få en tid i dag

Bendt Ildved


- I morgen (tirsdag, red.) åbner vi i Gudmehallen, og der vil det så blev muligt at blive vaccineret hver tirsdag frem over, siger Janne Ditlevsen, der ydermere oplyser, at hvem som helst kan bestille tid - uanset bopæl.

Annonce

En helt almindelig vaccine

Det er Bendt Ildved et eksempel på.

- Jeg bor i Odense, men er kørt herned, fordi det var her, jeg kunne få en tid i dag, siger odenseaneren, der er fint tilfreds med, som det er forløbet hidtil.

- Det er gået stille og roligt. Jeg tænker det som en helt almindelig vaccine, for eksempel mod influenza, og så kommer der ikke stress på, siger han, inden han trækker op i venstre ærme og sætter sig på stolen.

Ikke så mange sekunder efter kan vaccinatør Linda Holst Nielsen trække nålen til sig, og så har Bendt Ildved fået det første af to stik.

Annonce

Flere vacciner

Ifølge Janne Ditlevsen er det nyt på vaccinefronten, der har ført til, at der er åbnet flere centre.

- Vi kan få flere vacciner nu end tidligere, og de fleste af nuværende centre har ikke kapacitet nok til at bruge dem. Så for at tilgodese yderområderne har man besluttet at åbne rundt omkring, siger hun.

Det var vacciner fra Pfizer, der blev givet i Stenstruphallen mandag. Foto: Finn Eriksen

Ikke bare Stenstrup og Gudme, men også Assens, Ringe, Kerteminde, Rudkøbing, Søndersø og Rise på Ærø har fået eller er på vej til at få nye vaccinationscentre.

Der kan bestilles tid på vacciner.dk.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce