Annonce
Faaborg-Midtfyn

De første i landet: Splinternye besøgsrum står klar på plejehjem onsdag

Det er et firma i Sønderborg, som står bag besøgspavillonerne. De besøgsrum, som Faaborg-Midtfyn sætter op, er beklædt indvendigt med billeder af faaborg-midtfynsk natur. Arkivfoto: Timo Battefeld
Faaborg-Midtfyn Kommune tager onsdag syv nye besøgscontainere i brug, hvor plejehjemsbeboere kan få besøg af pårørende på corona-sikker vis.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: For godt en måned siden åbnede Faaborg-Midtfyn Kommune op for udendørs-besøg på kommunens ni plejehjem. Nu bliver det også muligt at besøge ældre familiemedlemmer, selv hvis vejret er dårligt.

Faaborg-Midtfyn Kommune har nemlig købt syv såkaldte besøgsrum eller besøgscontainer af det sønderjyske firma "Hjerterum - sammen hver for sig". Ifølge kommunen bliver Faaborg-Midtfyn således den første i landet, som tager besøgsrummene i brug.

Besøgsrummene er bygget i forbindelse med corona-situationen og lader beboere på plejehjemmene få besøg af pårørende uden at skulle tænke på smittefaren.

Disse plejehjem får besøgsrum

Humlehaven i Nr. Lyndelse

Åhaven i Ferritslev

Nørrevænget i Gislev

Lykkevalg i Korinth

Prices Have i Faaborg

Lysbjergparken i Faaborg

Steensvangen i Faldsled

På de første fire plejehjem bliver besøgsrummene indviet onsdag d. 3. juni. De tre andre steder er de klar til brug torsdag d. 4. juni.

Annonce

Vejret skal ikke være hæmsko

De fire første besøgsrum står klar til brug allerede onsdag. Og det glæder Herdis Hanghøi (V), formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

- Det er jo på ingen måde ideelt, at vi skal købe særlige besøgsrum, for at beboerne på vores plejehjem kan se deres nære. Men corona har vendt op og ned på alt, og selv om det kan være frustrerende, at de ældre skal være så isolerede, så er det tvingende nødvendigt for at begrænse smitterisikoen, siger Herdis Hanghøi i en pressemeddelelse.

- Derfor er det rigtig godt, at vi nu giver de ældre på alle vores plejehjem flere muligheder for at få besøg, så vejret ikke skal være en hæmsko for at se sine pårørende. Og når hverdagen på plejehjemmene på et tidspunkt igen bliver normal, kan rummene laves om og bruges til arrangementer eller andet, tilføjer hun.

Annonce

Stor interesse

Den sønderjyske virksomhed "Hjerterum - sammen hver for sig" oplever stor interesse fra andre kommuner. Faaborg-Midtfyn Kommune er imidlertid den kommune, der har bestilt flest besøgsrum.

- Vi har haft en yderst positiv dialog med Faaborg-Midtfyn Kommune, som søgte sikre, stationære og hyggelige besøgsrum, hvor der var styr på de hygiejniske forhold. Det er netop tanken bag vores koncept, fortæller Preben Gribskov fra virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi synes ganske enkelt ikke, at det er godt nok, at ældre og svage mødes med deres kære og nære i et telt eller under åben himmel, hvor der både kan være koldt og smittefare, tilføjer Preben Gribskov.

Ifølge virksomheden kan der produceres mere end 100 besøgsrum om ugen.

De to politikere Herdis Hanghøi (V) og Anstina Krogh (S) var begejstrede for den test-pavillon, som det sønderjyske firma havde taget med til Ringe for to-tre uger siden. Onsdag bliver det første egentlige besøgsrum taget i brug. Privatfoto
Annonce

Væg af glas

Besøgsrummene er særligt indrettede med separate indgange til beboere og besøgende og med to stole på hver side. De to sider i ”hjerterummet” er opdelt af glas, så selv om det stadig ikke er muligt at røre hinanden, så kan man snakke og sidde tæt uden at skulle tænke på smitterisiko. Der er installeret en teleslynge, så man klart og tydeligt kan høre hinanden. Der er vinduer, så der kommer lys ind, og på væggene er der store billeder af landskabet i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Der er i alt syv ud af ni plejehjem i Faaborg-Midtfyn, som får et besøgsrum. På kommunens øvrige to plejehjem – Tingager Plejehjem i Ringe og Åløkkeparken i Brobyværk – samt på Rehabiliteringscenter Bakkegården bliver der i stedet indrettet særlige besøgsrum i eksisterende udestuer, hvor der er direkte indgang, så besøgende ikke skal igennem plejehjemmet.

Retningslinjerne for besøg er i øvrigt fortsat de samme. Hver beboer kan få to ugentlige besøg af en halv times varighed, som skal ske mellem kl. 10 og 16 og aftales på forhånd. Der kan komme to besøgende med hver gang, og der lægges op til, at de besøgende så vidt muligt er de samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce