Annonce
Indland

De første drenge er ankommet til nyt asylcenter:Julegaver lå klar

I dag modtog Hundstrup Asylcenter deres første beboere. Halvtreds mennesker stod klar til at modtage fem drenge fra Afghanistan i alderen 14-17 år. På grund af en forsinkelse blev halvdelen af velkomstkomiteen dog nødt til at gå, men kager og gaver manglede ikke til de nyankomne drenge. Foto: Trondur Dalsgaard

I dag ankom de allerførste flygtninge til asylcenter i Hundstrup. Fem drenge blev modtaget med kage og julegaver.

"Welcome to Hundstrup & merry christmas" stod der på en af de flere end 100 pakker, der lå klar, da fem uledsagede flygtningedrenge tirsdag ankom til Hundstrup.

"Welcome to you, young man, this present will keep you warm", havde en anden giver skrevet på sin pakke.

De fem drenge er de første beboere i det nye asylcenter i Hundstrup. Her skal de bo, mens deres asylansøgninger bliver behandlet. Drengene er mellem 14 og 17 år og fra Afghanistan.

Annonce

Varm velkomst trods forsinkelse

De fem drenge blev modtaget af omkring 50 lokale frivillige, der stod klar med hjemmebagte boller og kage klokken 14.30, hvor drengene var ventet at ankomme. Men da bussen med asylcentrets første beboere skulle et smut til Langeland inden, blev deres ankomst udskudt en time. Derfor blev halvdelen af den fremmødte velkomstkomite nødt til at gå før tid.

Selvom der ikke var ligeså mange mennesker som planlagt, da drengene ankom, var der rigeligt tilbage til den søde tand fra kagebordet. En af til nyankomne flygtningedrenge tog en video af velkomsten og andre en selfie med personalet.

Video: Se velkomsten til Hundstrup Asylcenters første beboere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce