Annonce
Odense

De første beboere flytter ind i nye TBT-lejligheder

Christine Karnvad, 23 år, er en af de første, der nu er flyttet ind i de første af de nye bygninger i Carls Nielsens Kvarter, der ligger præcis der, hvor den travle Thomas B. Thriges Gade tidligere fandtes. Foto: Kim Rune

23-årige Christine Karnvad bor nu lige der, hvor der før lå en stor firesporet motorgade i Odense.

Carl Nielsens Kvarter 9 hedder adressen. Og den ligger lige på det sted, hvor der tidligere - frem til sommeren 2014 - fandtes en travl firesporet motorgade gennem Odense ved navn Thomas B. Thriges Gade.

I denne uge er de første beboere rykket ind i de to første af de huse, der har rejst sig på den nye adresse. Og et af de navne, der fremover kommer til at stå på navneskiltet ved opgangen, er Christine Karnvad.

Hun er 23 år, studerende og indfødt odenseaner. Og forleden rykkede hun ind i sin spritnye lejlighed på 98 kvadratmeter, hvor hun fremover skal bo sammen med kæresten.

- Vi underskrev købsaftalen for et par måneder siden. Men det er cirka et år siden, vi traf beslutningen, fortæller hun og viser rundt i boligen.

Sådan bliver TBT-kvarteret

Thomas B. Thriges Gade blev i sommeren 2014 lukket for gennemkørsel med henblik på at omdanne en del af gaden til et nyt bykvarter.I alt opføres 14 bygninger og ni byrum, som, sammen med det nybyggede kultur og konferencehus Odeon, skal genskabe en sammenhængende bymidte i Odense centrum.

Området bliver bilfrit, men der bliver i begrænset omfang mulighed for gennemkørsel via p-kælderen under kvarteret, hvoraf første halvdel er bygget og er taget i brug.

På overfladen etableres supercykelsti og arealer til fodgængere. Desuden vil den kommende letbane køre gennem området.

Målet med byomdannelsen, som Odense Kommune og Realdania står bag, er at skabe et tæt og bæredygtigt byliv, som kan tiltrække både erhvervsliv og borgere og bidrage til udviklingen af Odense.

De første to ejendomme, der nu står klar til indflytning, er bygget af det odenseanske ejendomsselskab 5E.

På tagterrassen mangler læskærmen stadig at blive monteet. Udsigten over byen fejler dog intet. Foto: Kim Rune

Lige midt i det hele

Lejligheden er gennemgående lys og åben i sin indretning. Udsynet fra altanen og vinduerne mod øst ud over H.C. Andersens-kvarteret, placeringen lige midt i centrum og fremtidsudsigterne med letbane lige ved døren og et nyt H.C. Andersen oplevelsescenter med tilhørende park lige ved boligen er alt sammen små brikker i det puslespil, der har fået Christine Karnvad til at slå til og købe.

Udsigten til endnu nogle år med støj og byggerod i området lever hun fint med, selv om hun da mandag morgen i denne uge - første mandag morgen i den nye lejlighed - godt kunne høre, at det larmer en del, når håndværkerne går i gang.

- Men omvendt skal jeg jo også op og i skole, og når vi kommer hjem om eftermiddagen, stopper arbejdet jo også. Så jeg tror, det kommer til at gå fint.

- Det er valget, man træffer, når man køber her på det her tidspunkt. Det er en del af charmen, så det må man tage bare med, siger hun, men bekræfter også, at hun da glæder sig til, TBT-området er færdigopført med alle de nye bygninger, letbanen og det hele. Efter planen i år 2020.

- Når hele kvarteret er bygget færdigt, bliver det helt fantastisk. På et tidspunkt påtænker jeg at læse videre på universitet, og letbanen kører jo lige derud, når den står klar, lyder det fra den unge førstegangskøber.

Udenfor er etablering af udendørsarealerne omkring de første huse, der står klar til indflytning, i fuld gang. Foto: Kim Rune
Annonce

Ikke for de fattige

En anden lejlighed i tilsvarende størrelse, som den Christine Karnvad har købt, er som en ud af to tilbageværende boliger i samme byggeri endnu ikke solgt. Den er udbudt til lige godt tre millioner kroner.

Den anden lejlighed, der stadig er til salg, er på 156 kvadratmeter, og den udbydes til små 4,9 millioner kroner. Det nye Thomas B. Thriges Gade-kvarter er med andre ord ikke for byens fattige.

For Christine Karnvad, der flytter fra en lejebolig et andet sted i Odense, har det været mulig at købe lejligheden, fordi hun har arvet nogle penge og lånt resten. Og hun føler sig overbevist om, at hun har gjort en god investering.

- Det nok skal blive godt i fremtiden, siger hun.

På taget af ejendommen er der en tagterrasse omkranset af grønt tag med beplantning. Herfra er der til alle sider frit udsyn til TBT-områdets igangværende forvandling fra en travl gade med over 25.000 biler i døgnet til et nyt bykvarter.

- Jeg synes, det er spændende at være en del af det. Nu ser jeg frem til, at få købt de sidste møbler og få pakket resten af mine ting ud, siger Christine Karnvad.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce