Annonce
Erhverv

De får dronerne helt ned på jorden

Ud over at rådgive og vejlede andre, der gerne vil i gang med droner, så har Sky Level også egne droner, som de kan rykke ud med. Her står Jonas Cort Pedersen med en af firmaets nyeste. Foto: Yilmaz Polat
  • Iværksætterselskabet Sky Level har lejet sig ind hos UAS Denmark i HCA Airport, hvor firmaet skræddersyr drone­løsninger for små og store virksomheder og har fået travlt, efter at der er kommet fart på droneudviklingen

Der ligger en pæn stor papirbunke på skrivebordet foran Jonas Cort Pedersen.

Det er dispensationsansøgninger og dokumentation til Trafikstyrelsen fra et større dansk entreprenørfirma, der for alvor skal til at bruge droner i deres arbejde.

- De vil gerne have vores droneråd med i projektet, og vi klarer også papirarbejdet i forhold til Trafikstyrelsen, siger Jonas Cort Pedersen, der sammen med Vadim Doman og Anders Olsen etablerede iværksætterselskabet Sky Level for knap to år siden.

Her hjælper de både enkeltpersoner og store virksomheder med at skræddersy en droneløsning, der kan leve op til kundens behov og ønsker, og det store entreprenørselskab er blot et eksempel i den stadig voksende kundeportefølje.

Droneteknologien er ny, og som med al ny teknologi kræver det et tilløb, før virksomheder kaster sig ud i det og investerer.

- Mange står lidt tøvende over for dronerne. De vil godt lige se, hvordan andre griber det an, og hvad de får ud af det, før de bruger tid og penge, siger Jonas Cort Pedersen.

- Men siden foråret har vi kunnet mærke, at der rigtig er kommet gang i brugen af droner.

Hans to partnere i Sky Level, Anders Olsen og Vadim Doman, har fløjet med droner de sidste otte år, så sammen kan de stille en del erfaringer til rådighed for kunderne.

Jonas Cort Pedersen, tv., og Anders Olsen, th., har siden foråret kunne mærke, at der er ved at komme gang i den danske droneudvikling. Sky Level har fået flere kunder i butikken. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Skræddersyet

- Vi rådgiver om både hardware og software til kunderne. Vi kan pege på den drone, vi mener, der skal til for at løse opgaven, og vi er uafhængige af leverandørerne, siger Jonas Cort Pedersen, der selv har en baggrund i Dansk Supermarked.

- Med adressen her hos UAS Denmark i lufthavnen kan vi også teste dronerne, kalibrere måleudstyr og udføre andre praktiske ting. Og kunderne vil også rigtig gerne se noget flyve i luften. Det kan de komme til her på testområdet.

Jonas Cort Pedersen er også glad for adressen Lufthavnsvej 151.

- Det ser bedre ud på visitkortet, end hvis vi boede i en kælder på et vænge i byen.

Flere af landets kommuner er også begyndt at bruge droner til at løse mange opgaver, og Odense Kommune er i front, når det gælder anvendelse af droner.

- Odense har en ildsjæl på området, og flåden er efterhånden oppe på små 10 droner, der bliver brugt til inspektion af bygninger, opmåling af vandløb, optælling af bjørneklo og mange andre ting, siger Jonas Cort Pedersen.

- Når først folk begynder at bruge dronerne i arbejdet, begynder idéerne at poppe op til, hvad de også kan bruges til.

- Problemet i landets kommuner kan være, at de ikke har noget egentligt dronebudget, så selv om man i dag kan komme i luften for 30.000 til 40.000, er det nok til, at der skal holdes en masse møder om sagen. Der kunne købes mange droner for de penge, man bruger på møder, siger Jonas Cort Pedersen.

Sky Level er navnet på et nyt drone-firma, der har etableret sig i H. C. Andersen lufthavnen.
Annonce

Det går stærkt

Hos Sky Level kan de mærke, at droneudviklingen går stærkt, og eksemplerne på anvendelse af droner bliver stadig flere.

- I Lindø Industripark bruger man droner til at inspicere de store industrihaller indendørs. Tidligere skulle kranerne stå stille og arbejdet stoppe, men med dronerne kan man inspicere uden at sætte arbejdet i stå.

- I landbruget har vi været med til at lave en løsning, hvor droner kan slippe mariehøns ud lige der, hvor de kan udrydde skadedyr. Vi har også været med i et projekt, hvor droner med termisk kamera spotter rådyrkid i markerne, før mejetærskeren kommer kørende.

- En anden droneløsning med sensorer skal finde det rette sted på lossepladsen til at sætte en metangasbrønd. Sådan en koster ca. en million, så den skal helst placeres det helt rigtige sted, og der kan sensorerne måle, hvor der er højest gasudslip, siger Jonas Cort Pedersen.

Sky Level har været med til at udvikle droneløsninger, der bekæmper måger, inspicere solcelleanlæg, spotter ukrudt i markerne, hjælper til i byggebranchen og meget andet.

- Som man siger, så er det kun fantasien, der sætter grænser - men vi har slet ikke fantasi til at forestille os, hvad dronerne egentlig kan løse af opgaver.

- Når vi skal vurdere udviklingen, tør vi ikke kigge fem år frem - ikke engang et år. Vi tager en måned af gangen og kan højest spå om et halvt år ud i fremtiden, så stærkt går de lige nu med droneudviklingen, siger Jonas Cort Pedersen.

Sky Level er navnet på et nyt drone-firma, der har etableret sig i H. C. Andersen lufthavnen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce