Annonce
Biler

De brugte mikrobiler sælger hurtigt

W Up, tv., er den mest populære. Men du kan få mere bil for pengene med Hyundai i10 til højre. Foto: Jens Overgaard
Der er stadig rift om en billig, brugt mikrobil, hvor priserne er forholdsvis høje, og især VW Up holder niveauet.

Lav pris, rimelige driftsomkostninger og en minimal afskrivning. Det er stadig noget, som vægter mere end størrelsen, når danskerne er på jagt efter et billigt brugt køretøj. Så mens salget af nye mikrobiler er faldet, så er der stadig et stort marked for de brugte af de helt små.

Det viser en opgørelse, som Bilbasen har lavet for Ekstra Bladet. Her er VW Up sammen med Seat Mii og Chevrolet Spark nogle af de hurtigst omsættelige. Og prisniveauet er forholdsvist højt. Således starter priserne på en VW Up i den uge, vi tjekker, fra underkanten af 40.000 kr. Vel at mærke for en bil, der har kørt 200.000 km.

Gennemsnittet for den lille VW ligger på omkring 65.000 kr., mens de andre trillinger, Seat Mii og Skoda Citigo, ligger en tand under. Der er også bud efter de konkurrerende trillinger, Citroën C1, Peugeot 108 og Toyota Aygo med Toyotaen som den dyreste, her er gennemsnittet på omkring 55.000 kr.

I den uge, vi tjekkede, var der 750 Up til salg på Bilbasen med en gennemsnitlig liggetid på 30 dage. Jan Lang, som er analytiker på Bilbasen, uddyber:

- Jeg er forundret over, at priserne er så høje. Omvendt er liggetiderne lave, så prisniveauet afskrækker ikke køberne, konstaterer Jan Lang.

Annonce
VW Up er den mikrobil, der er absolut mest efterspurgt som brugt, og priserne er høje. Foto: Jonas Ahlstrøm

Driftsikre

Mikrobilerne byder generelt på korte liggetider og dermed det forholdsvis høje prisniveau. Her spiller også ind, at trillingerne af begge kuld er driftssikre og billige at holde kørende.

- Da VW Up & Co. kom i sin tid, pegede man på, at det var en forholdsvis spinkel konstruktion, som kun kunne holde en vis årrække. Men det er gjort til skamme, for der er ikke meget galt med dem, siger Jan Lang.

Han peger dog på, at mikrobilerne generelt tager et dyk i prisen, når de bliver over fem år gamle. Der kan i alle tilfælde også være gevinst ved at gå mod strømmen og se i retning af andre modeller som Opel Karl eller Hyundai i10. Det er begge biler, som er rummelige og byder på godt med udstyr.

Her kan man f.eks. få en Opel Karl i en 2016-model med omkring 50.000 km tælleren til 60.000-65.000 kr. Fiat Panda er også en outsider til 50.000-60.000 kr. Men der er ikke så mange af dem.

- Man kan generelt her få biler, der er to år yngre end Up, men til samme pris, siger Jan Lang.

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce