Annonce
Fodbold

De blå i barok topkamp mod rivaler

B1913 fodrappe angriber Umar Berlev var en trussel i slutfasen. Her omdribler han smart Allesøs anfører Martin Hessellund Petersen. Foto: Nils Svalebøg
B1909 fortsætter sejrsserien, men de rødes minusstraf på ni point - og B1913's manko på tre kampe - forvansker stillingen i Fynsserien, hvor også Dalums og Svendborgs reserver er med i topkampen.

FODBOLD: Fynsserien har i denne sæson fået et ekstra pikanteri, fordi de to tidligere divisionsklubber B1913 og B1913 begge er rykket ned fra Danmarksserien - i niernes tilfælde ikke mindst på grund af minusstraffen på ni point i kølvandet på skattesagen.

B1909 har dog formået at etablere et nyt slagkraftigt mandskab og er stormet ud af startblokkene - selv i det efterårsvåde og tunge græs - med 10 sejre, én uafgjort og ét nederlag - i de første 12 runder. Det ville normalt udløse hele 31 point, men holdet ligger altså "kun" på 22 for de 12 kampe. Men med en målscore på hele 43-7.

B1909 sejrede lørdag 1-0 over Kerteminde på et mål i slutfasen af teknikeren Burana Saenkham.

B1913 sejrede søndag hjemme 2-0 over Allesø og har dermed 22 point - som B1909 - men de blå har dog spillet hele tre kampe færre, men har en målforskel på 24-8. En sjælden og barok stilling i toppen.

B1913's mest vitale sejr kom, da holdet sejrede i lokalopgøret i B1909. En klassisk "seks-point-sejr".

Annonce
Dr var masser af sammenhold i den blå lejr før kampstarten mod Allesø, mens to af dommerne vist diskuterede risikoen for fejlvurderinger - uden for VAR-systemets riger. Foto: Nils Svalebøg

Ikke råd til røde kiks

B1913 overbeviste dog på ingen måde i 2-0-sejren over Allesø i hjemmekampen lige over søndag middag, mens vinden føg hen over den fugtige bane på Campus Road.

Allesø - det fynske svar på AGF - mødte med tre sejre i streg, og det kunne ses i den første halvdel af 2. halvleg, hvor gæsterne pressede hårdt for udligning og havde gode chancer.

B1913 var kommet foran midt i 1. halvleg efter en god blå start, da to-meter-kæmpen Nicklas Stokholm - tidligere Flemløse/Haarby og Næsby - blev spillet fri og viste vanlig træfsikkerhed.

Meget af B1913's spil efter pausen var upræcist og endda langsomt, og de sort-røde kæmper fra Allesø vandt som så ofte før langt de fleste fysiske dueller.

B1913 har dog i den spillende assistenttræner Frank Rust Nielsen - eks-kontraktspiller i Sønderjyske og med mange divisionskampe for Dalum, Næsby og Otterup - en trumf på dette plan, hvor venstrekanten stadig i passende doser kan følge med i tempoet. Frank Rust Nielsen afgjorde reelt kampen med et hvinende og fladt skud, der sneg sig ind ved målstolpen.

Den hurtige Umar Berlev viste aggressive momenter, og spillet blev efter 2-0 mere dynamisk. Helt overbevisende blev B1913-indsatsen dog aldrig.

- Det er korrekt, men det var, som om holdet blev ramt af, at ønsket om at holde nullet var større end at gå tidligt efter at få afgjort kampen. Og alle ved, at Allesø rummer masser af vilje og fysik, så vi må være tilfreds med forløbet og de tre point, sagde sportschef Peter Rask.

Sport Fyn bed rutineret mærke i den gode arbejdsindsats på midtbane af Mads Østergaard, og i forsvaret styrede Emil Bech ofte udviklingen med fint overblik, mens den tidligere divisionsspiller Emil Peter Jørgensen altid er en stærk duelspiller på det plan.

Der var comeback efter pausen til Benjamin Lassen, og Jonathan Ørtved viste gode indslag, men B1913 vil ærgre sig over, at den stærke bolderobrer Anders Eling fik en fiberskade og formentlig er ude i en pæn periode. Og bredden i toppen på Campusvej matcher ikke de mange nye, høje huse i SDU-området.

Det var dog tydeligt, at B1913 løber risikoen for at falde ned i tempo i den lavere række, jo længere sæson bliver, men det sammen kan vel i princippet siges om B1909.

Der er kun én oprykker, og nierne har i den grad ikke råd til kiks undervejs mod de i alt 28 kampe. Meget kan blive afgjort, når B1913 søndag den 26. april får besøg af B1909.

Dalums andethold er dog outsider og holdt trit med 2-1 i Bogense. Dalum ligger på 20 point - efter én kamp færre end B1909.

Svendborg-Oures andethold er dog på samme vis med fremme med 19 point for kun 10 kampe.

Tidligere en umulig duel

B1913's næste kamp er ude på lørdag klokken 15.00 mod TPI's reserver. En duel, der var umulig for nogle årtier siden.

B1909 skal på søndag klokken 11.00 en tur til Bogense, mens Dalum og Svendborg mødes i en forfølgerduel lørdag klokken 15.00.

Pokaldræberne fra Marstal møder en lige så robust modstander i Allesø, når ærøboerne tager en tur til banerne ved Spurvelundskolen søndag klokken 14.00.

Men weekendens snævre resultater viste, at årstalsklubberne ikke får noget serveret mellem busk og hegn på den ganske ø.

Paraplyerne var fundet frem til B1913's søndagskamp - og en del af dem var i passende blå farver. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce