Annonce
Kerteminde

De åbnede midt i coronakrisen: Sådan går det hos Kertemindes to nye butikker

Nu er der heldigvis ved at være gang i Kertemindes handelsliv igen efter, at flere butikker i byen holdt lukket. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
I marts og april, hvor store dele af Danmark var lukket helt ned, og flere butikker i Kerteminde holdt lukket, åbnede to nye forretninger i Kerteminde.
Annonce

Krise, nedgang og utryghed var allestedsnærværende, men midt i en tid, hvor der hele tiden blev messet "hold afstand, "brug håndsprit" og "bliv hjemme," dukkede der alligevel to nye forretninger op i Kerteminde.

Mens andre butikker i byen valgte at begrænse deres åbningstider eller helt holde lukket, bevarede skobutikken Twenty20 i Langegade og dametøjsforretningen, Nuvel Studio, den plan, de hver især havde lagt om at åbne i marts og april.

Vi har spurgt dem, hvordan det er gået.

Lars og Ann-Christin Lange, Nuvel Studio, Vestergade

Lars og Ann-Christin Lange, Nuvel Studio, Kerteminde. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

- Det går virkelig godt. Vi føler os taget godt imod. Vi synes også, at vi mærker en taknemmelighed for, at vi åbnede.

- Folk kommer også udefra, og det fylder os med en masse gå-på-mod. Der er også mange, der har taget til sig, at det er vigtigt at handle lokalt i denne tid, og vi skal bakke op om hinanden. Derfor kan vi faktisk ikke få armene ned over den start, vi har fået.

- Lige nu er omsætningen ikke så afgørende for os, for vi vil hellere se på, hvordan vi vil komme til at klare os på den lange bane, og lige nu er der stor interesse for vores butik. Mange kommer ind og kigger og siger: Jeg kommer lige tilbage en anden dag og tager en veninde med.

Winnie Sørensen, Twenty20, Langegade

Winnie Sørensen, Twenty20, Kerteminde. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

- Jeg synes, at jeg har fået en god start og føler mig taget godt imod. Så jeg er fortrøstningsfuld.

- Den gavekort-kampagne, som Kerteminde Cityforening har kørt, har også været rigtig god for mig. Det har både været lokale og folk fra Odense, der har kigget forbi. Jeg tror også, at folk har forstået vigtigheden i, at man støtter sine lokale butikker i denne tid, og samtidigt betyder det også noget, at min butik ikke er en koncept-butik, men det faktisk er mig, der ejer butikken, som kunderne møder. Hvis jeg havde åbnet i Odense, ville det nok have været som at slå i en pude.

- På sigt regner jeg med, at jeg ansætter én på halv tid, for det meste af tiden har der kun været mig i butikken, og det har betydet, at jeg har løbet stærkt i perioder, men folk har været tålmodige og har ventet eller sagt: Jeg kan se, at du har travlt, jeg vender tilbage én anden dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce