Annonce
Sport

DBU vil styrke danske elitedommeres udvikling

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et nyt dommerudvalg med Michael Johansen i spidsen skal styrke udviklingen af danske elitedommere.

Nutidens og fremtidens danske elitedommere skal løftes fagligt og sikres den bedste udvikling.

Det mener Dansk Boldspil-Union (DBU), der har besluttet at opføre et nyt dommerudvalg til at arbejde målrettet med opgaven.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

- Udvalget skal være med til at sikre de bedst mulige rammer, så vi kan forbedre dommernes udviklingsmuligheder og få flere dommere med på højeste plan internationalt, siger konstitueret direktør i DBU Kenneth Reeh i meddelelsen.

Udvalget kommer til at består af tidligere topdommere med international erfaring. De skal arbejde med analyse, monitorering samt fysisk og mental træning, ligesom de skal sikre, at den næste generation af topdommere står klar i kulissen.

Til at stå i spidsen for det nye udvalg har DBU valgt tidligere Superliga- og Fifa-dommer Michael Johansen.

- Kravene til en topdommer i dag kan ikke sammenlignes med tidligere tider.

- I nutidens topkampe er der maksimalt pres på dommeren fra spillere, trænere, tilskuere, tv-seere, journalister og bedømmere, som alle forventer en fejlfri præstation hver eneste weekend, siger han.

Udvalget trækker i arbejdstøjet fra 1. juli i år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce