Annonce
Sport

DBU oplyser med vilje forkerte holdopstillinger til Uefa

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
DBU snyder med positioner eller talkombinationer i spilsystem, når landsholdets holdopstilling offentliggøres.

Når man i timen op til mandagens EM-kvalifikationskamp mod Irland vil tjekke Danmarks startopstilling, skal man ikke tro på, alt hvad man læser.

I forsøget på at snyde modstanderholdet sender Dansk Boldspil-Union (DBU) nemlig forkerte oplysninger til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Også på DBU's sociale medier er der opgivet forkerte informationer.

De 11 startere er rigtige nok, men enten opgiver man en forkert talkombination i spilsystemet, eller er spillere placeret på en forkert position.

Det er med fuldt overlæg, at unionen til Danmarks seneste seks kampe i dette kalenderår har angivet forkerte holdopstillinger til de danske fans og Uefa.

- Vi gør det for at skabe mystik og uvished for modstanderholdet. Det er en måde, hvorpå vi kan give vores landshold de bedst mulige arbejdsvilkår, lyder det fra DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til TV2 Sport.

- Den startopstilling, modstanderholdet som oftest ser, er Uefas, mens de danske fans ser vores startopstilling på sociale medier. Vi ønsker ikke, at de to holdopstillinger er forskellige. Derfor er den holdopstilling, vi melder ind til Uefa, den samme, som vi sender ud på vores sociale medier.

Danmarks kamp mod Irland begynder klokken 20.45. Danmark skal bruge mindst uafgjort for at indløse billet til næste års EM.

Skulle Danmark tabe, kan Danmark stadig bane sig vej via playoffkampe i Nations League.

/ritzau/

Annonce
Artiklen fra TV2 Sport
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce