Annonce
Sport

DBU kompenserer Slovakiet for kamp mod nødlandshold

Det danske nødlandshold ses her ankomme til spillerhotellet i Bratislava. Slovakkerne kompenseres for, at Danmark ikke som ventet stiller op med stjerner som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, men med sekundaspillere.

Som følge af begrænsede indtægter kompenserer DBU Det Slovakiske Fodboldforbund for værdiløs landskamp.

Dansk Boldspil-Union (DBU) kompenserer Det Slovakiske Fodboldforbund (SFZ) for omstændighederne omkring onsdagens landskamp i Slovakiet.

Da danskerne kommer med et hold af sekundaspillere, har kampen mistet enhver sportslig værdi, og som følge heraf har slovakkerne dumpet billetprisen til en euro. Det er blandt andet det indtægtstab, som DBU hæfter for.

Det siger Monika Jurigova, der er presseansvarlig for Slovakiets fodboldlandshold.

- DBU har lovet vores sekretariat, at de vil kompensere os økonomisk på grund af omstændighederne omkring den her kamp. Jeg ved ikke i detaljer, hvordan det vil foregå, siger hun.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, bekræfter, at DBU vil sende penge til SFZ. De nærmere detaljer vil først blive forhandlet på plads efter onsdagens kamp.

- Med den beklagelige situation, der er, er det ganske naturligt, at vi i dialogen med Det Slovakiske Fodboldforbund har sagt til dem, at de skal holdes skadesfri. Hvordan vi gør det, er en dialog vi tager bagefter, siger Jakob Høyer.

Spørgsmål: Så der er indgået en aftale om økonomisk kompensation fra DBU til SFZ?

- Der har været telefonisk kontakt mellem de to direktører, og DBU har over for Det Slovakiske Fodboldforbund tilkendegivet, at vi nok skal finde en måde at kompensere dem på efter landskampen.

- Det vigtigste fokus fra vores side er at få gennemført den her meget særlige fodboldkamp, som vi spiller primært for at undgå og mindske risikoen for bøder og udelukkelse fra Uefa.

- Vi har sagt til Det Slovakiske Fodboldforbund, at det sportsligt ikke er optimalt for hverken os eller dem, men vi skal ikke stå med en aflysning, som både vil være en skændsel for fodbolden, og som kan føre til store sanktioner, siger Jakob Høyer.

Tirsdag gav Slovakiets fodboldlandstræner, Jan Kozak, udtryk for, at kampen på grund af det svage danske hold er værdiløs og ikke hjælper slovakkerne før den vigtige Nations League-kamp mod Ukraine på søndag.

- Kampen mod Danmark giver os intet, men vi bliver nødt til at spille kampen. Hvis vi havde vidst det her tidligere, så kunne vi have forberedt os bedre på den næste kamp. Det er en mærkelig situation, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce