Annonce
Sport

DBU kårer Schmeichel som årets spiller for fjerde gang

John Sibley/Ritzau Scanpix
For fjerde gange på fem år er Kasper Schmeichel af DBU blevet kåret som Årets Mandlige Spiller.

For folk, der har fulgt det danske landshold og Premier League i 2019, kommer det næppe som den store overraskelse, hvem Dansk Boldspil-Union (DBU) har kåret som Årets Mandlige Spiller for 2019.

Annonce

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel fra Leicester City modtog fredag hæderen for fjerde gang på fem år efter et år, hvor han på både klub- og landshold har været en stor profil.

De øvrige nominerede var Christian Eriksen (Tottenham, nu Inter), Thomas Delaney (Borussia Dortmund) og Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Det er fans, som har kunnet stemme om, hvem af de fire som skulle løbe med prisen.

33-årige Kasper Schmeichel fik også med prisen sidste år samt i 2015 og 2016, mens Christian Eriksen kilede sig foran og snuppede den i 2017.

Eriksen har også vundet den i 2011, 2013 og 2014.

Tidligere på året blev Kasper Schmeichel også kåret som årets spiller i 2019 af Spillerforeningen.

Blandt andet takket være mange store præstationer fra Schmeichel ligger Leicester i toppen af Premier League i denne sæson.

Derudover var han en vital spiller for Danmark i kvalifikationen til EM 2020.

Ikke mindst hans pragtpræstation i Parken i 1-0-sejren over Schweiz sendte Åge Hareides tropper i retning af den EM-slutrunde, som blev cementeret med 1-1 i Irland i sidste kamp.

I hele 2019 spillede Danmark ti kampe, og det blev til fem sejre og fem uafgjorte.

Kasper Schmeichel står foreløbig noteret for 53 A-landskampe for Danmark siden debuten mod Makedonien (nu Nordmakedonien, red.) i 2013.

Prisen som Årets Kvindelige Spiller går til 31-årige Sanne Troelsgaard, som til hverdag tørner ud for FC Rosengård i Sveriges bedste fodboldrække.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce