Annonce
Sport

DBU giver genvalg til tidligere udtagne spillere

Simon Kjær og Kasper Schmeichel er igen udtaget til det danske fodboldlandshold.

De 23 spillere, som oprindeligt blev udtaget til det danske fodboldlandshold, er igen blevet udtaget af DBU.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har fredag udtaget 23 spillere til søndagens landskamp mod Wales.

Det er de samme 23 spillere, der tidligere er blevet udtaget, men endte med ikke at spille onsdagens kamp mod Slovakiet på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.

Dermed er alle store stjerner med igen. Truppen tæller navne som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Thomas Delaney.

Oprindeligt blev de 23 spillere udtaget mandag 20. august. De skulle have spillet testkampen onsdag ude mod Slovakiet.

Det endte de ikke med, da landsholdsspillerne og DBU ikke kunne blive enige om en ny aftale om vilkårene for at spille på landsholdet.

I stedet spillede 17 debutanter fra de lavere divisioner og rækker kampen for Danmark, som indkasserede et nederlag på 0-3.

Torsdag vendte vikarlandsholdet retur fra Slovakiet, og det var i første omgang usikkert, hvem der skulle spille søndag hjemme mod Wales.

Men sent torsdag aften blev Spillerforeningen og DBU enige om en ny midlertidig aftale, der kunne sikre afvikling af Wales-kampen.

Der skal forhandles videre om en ny permanent landsholdsaftale, og DBU oplyser, at parterne mødes på mandag.

Kampen mod Wales spilles søndag aften klokken 18 i Aarhus. Det er Danmarks første kamp i Nations League-turneringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce