Annonce
Fodbold

DBU Fyn skyld i Næsby-kiks

Mikkel Ørbech og Næsby har været forment adgang til pokalturneringen i denne sæson på grund af en administrativ fejl hos DBU Fyn. Foto: Kim Rune
Det var DBU Fyn, som på grund af en fejl ikke tilmeldte Næsby til pokalturneringen.

FODBOLD: Driftsleder Martin Skøtt, sportschef Jonas Melchior Hansen og formand Poul Jørgensen var kommet under en vis beskydning, da Sport Fyn kunne fortælle, at Næsby var midtpunkt i en fadæse, der betød, at klubben ikke har været tilmeldt pokalturneringen i denne sæson.

Men nu viser det sig, at det er DBU Fyns kontor, som har været 'skurken' i sagen.

Det har DBU Fyn også erkendt og skriver i en mail til Næsby Boldklub:

- I forhold til proceduren omkring holdtilmeldingen til Sydbank Pokalen, så er det DBU Fyn, der tilmelder klubberne fra Herre Serie 5 til og med Danmarksserien. Efterfølgende udsender vi en kontrolmail til alle klubber. Den manglende holdtilmelding til de indledende runder skyldes derfor en administrativ fejl herfra, hvilket jeg selvfølgelig beklager dybt, skriver DBU Fyns koordinator Lau Krogshede til den nybagte 2. divisionsklub.

Samtidig har DBU Fyn forsøgt at råde bod på skaden ved at kontakte Anders Radén-Rygaard, der står for afviklingen af Sydbank Pokalen hos Divisionsforeningen, men det er ikke lykkedes.

- Jeg har lige snakket med Anders Rygaard fra Divisionsforeningen. I forhold til at få Jer med i Sydbank Pokalen 2019/20 er der desværre ikke noget at gøre, fastslår Lau Krogshede.

DBU Fyn skal aflevere otte hold til hovedrunden og Divisionsforeningen kan ikke ændre på antallet eller få en ekstra fynsk plads.

Pokalfadæsen kom i kølvandet på Næsbys tabte protestsag i Fynsserien, som Næsby rykkede ned fra efter at have brugt en ulovlig spiller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce