Annonce
Sport

DBU Fyn i dialog med B1913 og kommunen - men finansieringen af nationalt fodboldcenter hænger stadig i den blå luft

B1913, der her ses i et lokalopgør mod OKS i Danmarksserien sidste år, ligger midt i den rivende udvikling i SDU-området, hvor der også er storstilede planer om et National Football Center. Bag stadion ses den nye Cortex Park, der kun er et af mange projekter. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
DBU Fyn-formand Bjarne Christensen i dialog med kommunen og B1913 om, hvordan man sikrer, at klubben kommer bedst muligt gennem processen med det nationale fodboldcenter.

FODBOLD: Det meget omtalte National Fodbold Center har i et par år været fremme i offentligheden som et projekt, som de involverede parter i princippet går ind for.

Men skæbnen for det projekt - som skal ligge i SDU-området på Campusvej i Odense - er stadig uvis. Centret skal ligge i det område, hvor den tidligere divisionsklub B1913 har til huse, og DBU Fyn er involveret i processen.

Men DBU Fyn-formand Bjarne Christensen kan ikke sige noget konkret om chancer for, at projektet gennemføres.

Annonce

- Det handler jo i høj grad nok om finansieringen, som det allerede er meldt, og den proces er jeg ikke klar over, hvor den står, idet jeg ikke er direkte involveret på højeste plan. Men jeg kan sige så meget, at vi i DBU Fyn har aftalt med B1913 og Odense Kommune, at vi løbende holder nogle møder for at orientere hinanden og holde snor i, hvor det hele står, siger Bjarne Christensen.

- Vi bakker op

- Som DBU Fyn bakker vi projektet op, idet det jo er et overordnet DBU-projekt, hvor det vigtigste jo er den generering af viden om, hvordan fremtidens træning og indsats i fodbold kan optimeres. Det gælder træning af børn og andre grupper, siger DBU Fyn-formanden, idet centret også skal rumme træning for DBU's diverse ungdomslandshold.

Det nationale fodbold center er planlagt til at ligge i Odense, fordi man her råder over Institut for idræt på SDU, og fordi Odense som bekendt ligger durk midt i Danmark.

B1913 er udset til at være modelklub for fodboldforskningen i området, men har samtidig klare interesser i en udvikling af området. På samme vis bør man formode, at det for fynsk fodbold vil være et samlet løft, hvis så megen ekspertise og aktivitet får en central plads i det fynske.


Det ligger jo i den store kasse, hvor man kigger på forskellige projekter som en renovering af Parken, på udviklingen af Kongelunden-projektet i Aarhus (hvori indgår en opgradering af stadion) og så dette nationale fodbold center

DBU Fyn-formand Bjarne Christensen


I DBU Fyn bidrager vi med, hvad vi kan i forhold til, at B1913 lander godt i forhold til, hvad der foregår, så man blandt andet ikke risikerer at skulle lukke det hele ned for klubben i eksempelvis en byggeperiode, og på, hvilke rammer, der kan blive til B1913, siger DBU Fyn-formanden, der samtidig også er formand for naboklubben Dalum, der kun ligger cirka en kilometer fra Campusvej - men dog mentalt har til huse langt længere væk på den anden side af Hjallese-området.

- Men kan du konkret sige noget om, hvor langt det nationale center er fremme i DBU-processen?

- Nej, ikke helt konkret, men det ligger jo i den store kasse, hvor man kigger på forskellige projekter som en renovering af Parken, på udviklingen af Kongelunden-projektet i Aarhus (hvori indgår en opgradering af stadion, red.) og så dette nationale fodbold center. Om jeg fornemmer det, er det hele jo et spørgsmål om finansiering af det nationale fodbold center, og den proces er jeg ikke vidende om, hvor langt er fremme, siger Bjarne Christensen.

Annonce

B1913 på sidelinjen

Sport Fyn har kontaktet B1913-formand Erik Knudsen for at få et bud på, hvor langt processen med finansiering er fremme.

- Det jeg kan sige nu er, at der midt i maj er et møde i den administrative styregruppe med folk fra kommunen, DBU og SDU, og så håber vi at kunne få et fingerpeg om, hvor det bærer henad, siger B1913-formanden.

B1913 måtte for nylig se tildelingen af kunstgræsbaner i Odense Kommune gå til naboerne B67 og Holluf Pile - og så kan der spekuleres i, at det også skyldes et hensyn til, at et nationalt fodbold center ville rumme rigeligt med kunstgræs-faciliteter.

Men den afklaring hænger som nævnt stadig i luften over SDU-området.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce