Annonce
Sport

DBU-chef: Forventer at klubber vil slippe spillere

Kasper Schmeichel er blandt de 23 spillere, der er udtaget til Danmarks kamp mod Wales søndag.

DBU forventer ikke, at nogle klubber vil stille sig i vejen for de 23 spillere, der er udtaget til Wales-kamp.

Dansk Boldspil-Union (DBU) satte fredag navne på de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i søndagens Nations League-kamp i Aarhus mod Wales.

På grund af fodboldkonflikten skulle spillernes klubber angiveligt have ret til at nægte spillerne deltagelse på grund af forløbet op til kampen, hvor spillerne blandt andet ikke har haft adgang til behandling i en landsholdslejr.

Men DBU's elitechef, Kim Hallberg, forventer ikke, at det bliver et problem overhovedet.

- Der er noget jura i det, men jeg kan ikke forestille mig, at det bliver et problem. Jeg kan ikke se, hvilken interesse klubberne skulle have i at spærre spillerne, siger Kim Hallberg.

- Det er svært at spekulere i reglerne, da de ikke er lavet til situationer som denne, eller den vi havde til kampen i Slovakiet.

- Reglerne om frigivelse er lavet til, at klubberne kan planlægge, og det har de haft mulighed for her, fortsætter elitechefen.

DBU oplyser, at det er procedure, at man i forbindelse med en landsholdsudtagelse skriver en mail til alle de involverede klubber.

Det gjorde DBU 20. august, da truppen i første omgang blev udtaget til denne samling.

Siden betød konflikten, at DBU måtte udtage et sekundahold, der spillede kampen mod Slovakiet onsdag aften.

Torsdag fik DBU så en midlertidig aftale på plads med Spillerforeningen, som betyder, at de sædvanlige A-landsholdsspillere kan tørne ud for Danmark i kampen søndag mod Wales.

Fredag fik DBU så truppen endeligt på plads, og det endte med at blive de samme 23 spillere, som i første omgang blev udtaget.

DBU oplyser, at man fredag igen skrev en mail til de implicerede klubber, og man regner ikke med indvendinger fra nogle af klubberne.

FC København er den eneste danske klub, der har spillere med i truppen, og klubbens kommunikationschef, Jes Mortensen, oplyser til Ritzau, at Nicolai Boilesen og Viktor Fischer har fået grønt lys til at slutte sig til landsholdet.

Ritzau har også været i kontakt med flere udenlandske klubber, der oplyser, at deres danske spillere slet ikke har forladt Danmark og derfor er parate til at møde op i truppen.

DBU har ikke oplyst, hvornår truppen vil være samlet. Kampen spilles i Aarhus søndag klokken 18.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce