Annonce
Erhverv

David og Bjarne river hvad som helst ned: Flyttede væk fra Odense og udvider efter få måneder

32-årige Bjarne Jensen og 43-årige David Kieler har siden juni sidste år haft til huse på Lucernetoften i Langeskov med deres virksomhed Kieler Aps.
I Kieler ApS er 32 ansatte beskæftiget med nedbrydning og miljøsanering. Ikke mindst det sidste er en krævende opgave.

Langeskov: En adresse tæt på motorvejen var det, der først og fremmest trak Kieler Aps til Lucernetoften i Langeskov sidste år. Virksomheden havde til huse på Blækhatten i Odense, men her var der så lidt plads, at de også havde placeret maskiner rundt om på andre adresser.

- Vi skulle have samlet firmaet under et tag, så vi kiggede os om, og hørte om den her grund, vi kunne leje, fortæller David Kieler, der har lagt navn til virksomheden og driver den sammen med Bjarne Jensen.

- Men det endte med, at vi købte grunden i juni sidste år. Og nu har vi købt en grund skråt overfor, hvor vi er i gang med at bygge en hal.

Annonce

Kieler Aps beskæftiger sig med nedbrydning og miljøsanering, og der er alt i alt 32 personer beskæftiget på Lucernetoften.

Det er sådan set kun en brøkdel af, hvad Kieler Entreprise beskæftigede i 2017, men så gik virksomheden konkurs.

- Det blev simpelthen for stort for hurtigt. Vi havde ikke kapital nok i ryggen til at dyste med de store, så fra at vi så os selv som en ulv på markedet, var vi pludselig blevet kaninen, mindes David Kieler.

- Men vi havde nogle gode folk, og et godt set-up, så medens jeg redede trådene ud efter konkursen, gik Bjarne i gang med at rekonstruere firmaet i mindre målestok, og heldigvis fik vi en ordning med kurator om at købe det gamle bo ud.

Masser af papirarbejde

Og så startede de to energiske mænd forfra - med håndslag på, at det aldrig mere må blive rigtigt stort og aldrig større, end at de kan finansiere det selv.

Medens de har bygget deres nedrivningsvirksomhed op igen, har de samtidig skabt to små sidegrene.

Den ene er Kieler Industriservice, der med base i Odense Havn leverer assistance til Fayard (værft i Odense Havn). Den anden sidegren beskæftiger sig med fra Odense Fjord at sejle mandskab og gods ud til skibe, der ligger for anker.

Bjarne Jensen og David Kieler havde et par både til overs efter en opgave på Middelgrundfortet, dem har de nu lavet en nicheforretning ud af. Foto: Helle Nordström

- Vi havde et par skibe til overs fra en byggeopgave på Middelgrundsfortet i København, og så kunne vi jo lige så godt lave en forretning ud af det, forklarer David Kieler muntert.

Men først og fremmest lever de to af nedrivning og af at sortere materialerne, og få dem placeret de rigtige steder. Det er ikke helt så nemt, som det lyder.

- Dokumentationen og papirgangene i det her arbejde bliver bare tungere og tungere. Vores arbejde består nok af 80 procent skrivebordsarbejde og 20 procent ude i marken, forklarer Bjarne Jensen.

Det voldsomme og krævende papirarbejde klarer de selv.

- Det kan vi, fordi vi har været i branchen i otte år, og fordi vi hvert år bruger en måned hver på efteruddannelser, kurser og seminarer. For regler, grænseværdier og krav til dokumentation ændrer sig hele tiden, forklarer David Kieler.

- Ja det er efterhånden mere teknisk at rive ned end at bygge op, tilføjer Bjarne Jensen med et stort suk.

Annonce

Hele landet som arbejdsplads

Kieler Aps river hvad som helst ned - småt eller stort, bare ikke alt for stort. Og de har hele landet som arbejdsplads. Derfor var nærhed til motorvejen så afgørende.

- Vi napper for eksempel gerne en industribygning på 10.000 kvadratmeter. Men det er for stort for os at binde an med Vollsmose, hvis nogen skulle finde på at spørge, er de enige om.

I øjeblikket er Kieler Aps i gang som underentreprenører på en boligforening i Kalundborg, hvor en tredjedel af de 384 boliger skal totalrenoveres, medens de øvrige boliger skal have en let renovering.

- Vi har også mange mindre opgaver for eksempel med at fjerne asbestholdige tage, og vi har udstyr til at klare stort set alle opgaver, inklusive diamantbor - og skærer, for vi er helt enige om, at man aldrig må gå ned på udstyr, smiler Bjarne Jensen.

Selvom de endnu ikke har boet i Langeskov et år, har de allerede fået pladsmangel, så nu er de ved at bygge en hal på grunden skråt overfor. Foto: Helle Nordström
Annonce

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce