Annonce
Odense

Datoen bekræftet: Odense Letbane åbner 28. maj - gratis kørsel den første tid

Keolis, der skal drive letbanen, er i gang med den afsluttende testfase forud for, at letbanen åbner den 28. maj. det bliver betyder, at letbanetogene nu kører efter stort set fuld køreplan. Foto: Rune H. Blichfeldt
Store dele af byen bliver pyntet op til fest, når åbningen af Odense Letbane skal fejres den sidste lørdag i maj. Og den første uge kan alle køre gratis, oplyser Odense Letbane.

Odense: Så er det officielt. Lørdag den 28. maj kan de første odenseanere stige ombord i letbanen. Allerede den 21. marts kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Odense Letbane på de indre linjer havde sat kryds ud for den 28. maj, og nu kan Odense Letbane bekræfte datoen.

- Det er med størst mulig glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en dato for åbningen af Odense Letbane - og dermed invitere hele Odense med indenfor i en moderne og effektiv letbane, som fra dag ét vil tilføre et markant løft til den kollektive trafik i landets tredjestørste by, siger Jesper Rasmussen, bestyrelsesformand ved Odense Letbane P/S.

- Både nutiden og fremtiden kalder på effektive transportløsninger i de store byer, og jeg er ikke i tvivl om, at letbanen har potentialet til at understøtte den imponerende byudvikling, som Odense oplever i disse år, og som vil fortsætte mange årtier frem. Der er al mulig grund til at sige tillykke til alle i Odense - letbanen er jeres fra nu af, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Annonce

Mere end ti år undervej

Den spanske entreprenør Comsa kunne 26. april overdrage letbanen til den fremtidige danske operatør Keolis, og det er derfor, man nu kan melde en officiel åbningsdag ud. Der er tale om byens største anlægsprojekt i nyere tid til en pris på intet mindre end 3,6 milliarder kroner. Mere end 10 år har det taget fra de første planer blev lagt til nu.

Og selv om åbningsdatoen nu er meldt ud, så er den stadig behæftet med en smule usikkerhed.

- Vi er fortsat i en afsluttende prøvefase. Det er stadig et nyt anlæg, og hvis vi opdager alvorlige, uventede fejl, så tager vi timeout. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden. Heller ikke selv om det vil påvirke en åbningsdato. Men jeg understreger, at det bestemt ikke er vores forventning, siger Jesper Rasmussen.

Annonce

Gratis i en uge

De konkrete planer for letbanens åbningsmarkering skal nu tilrettelægges i detaljer. Dog ligger det fast, at der på åbningsdagen og den følgende uge vil være gratis kørsel for alle passagerer på den 14,5 kilometer lange rute fra Tarup til Hjallese.

Internt har man siden årsskiftet opereret med åbningsdatoen den 28. maj. Lørdag kunne det meldes officielt ud af Jesper Rasmussen, formand for bestyrelsen i Odense Letbane P/S. Foto: Michael Bager

Oprindelig skulle letbanen have været indviet i slutningen af 2020, men sådan gik det ikke. Og det ærgrer bestyrelsesformanden.

- Forløbet frem til nu har ikke været uden bump på skinnerne. Det ærgrer os, at vi har oplevet forsinkelser. Men nu er tiden inde til at se fremad. Og jeg vil gerne personligt rette en stor tak til alle partnere i projektet, som over en bred front har ydet en enestående indsats for at indfri målet om åbning 28. maj - en dato, som vi i fællesskab har sigtet efter siden årets begyndelse, siger han.

Analyse: Sådan kan letbanen få succes - side 8 i denne sektion.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce