Annonce
Danmark

Datasikkerhed med plads til huller

Martin Jensen

Vagtsom: Det sker ret ofte, vi mindes om, hvor agtpågivende vi skal være, når vi bevæger os rundt på nettet.

For eksempel skriver min egen bank på sin hjemmeside, at man aldrig bør klikke på et link, der tilsendes en fra en ukendt afsender.

Da jeg derfor 10. februar på min iPad modtog en mail fra et mig ukendt firma, FinansWatch & Wilke, om, at man på vegne af banken gerne ville høre min mening, hvis blot jeg ville klikke ind på et nedenstående link, skrev jeg straks til banken for at høre, om dette kunne være rigtigt, da jeg i modsat fald mente, de burde advare deres kunder.

Det blev bekræftet, at firmaet udførte en undersøgelse for danske banker, men skønt jeg to gange gjorde opmærksom på, der var tale om en mail, fik jeg at vide, meddelelsen var udsendt via Netbank.

Først da jeg fik adgang til min PC og kunne videresende mailen, så banken kunne se, jeg ved, hvordan en mail ser ud, blev jeg imødekommet, og fik at vide, man troede, undersøgelsen var udsendt via Netbank, med den tilføjelse at det er frivilligt, om man vil deltage i undersøgelsen.

Nu har jeg ikke på noget tidspunkt troet, jeg var tvunget til deltagelse, men jeg er noget overrasket over, at banken, der i et af sine svar til mig skrev, at "det, som I modtager i Netbank er sikker forsendelse, modsat hvis det er sendt på mail", ikke i det mindste reflekterer over det hensigtsmæssige i, at den partner, den har entreret med, ikke kender til bankens egne advarsler mod at klikke ind på links, der kommer i en mail.

Ret beset burde det vel betyde, kunderne afholder sig fra at deltage i denne undersøgelse, hvilket næppe er bankernes idé med den.

Mit spørgsmål til bankerne er: Hvordan kan I forvente, kunderne følger jeres anvisninger på sikker færden på nettet, når I selv tager initiativ til, at de overtrædes?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce