Annonce
Sport

Dartlegenden Barneveld takker af med et nederlag ved VM

Action Images/Ritzau Scanpix
Efter 35 år i toppen af dartsporten har Raymond van Barneveld spillet sin sidste kamp som professionel.

Dartlegenden Raymond van Barneveld har spillet sin sidste kamp som professionel dartspiller. Det står klart efter hans nederlag i første runde ved PDC World Darts Championship.

Den 52-årige hollænder tabte lørdag aften med 1-3 i sæt til den amerikanske outsider Darin Young ved VM i Alexandra Palace i London.

Det var dermed på antiklimatisk vis, at en af sportens største spillere nogensinde - med tiden kendt under navnet "Barney" - kunne gå på pension.

- Jeg spillede virkelig dårligt. Jeg blev overrasket, ganske enkelt. Darin spillede rigtig godt. Al ære til ham, sagde Barneveld efter kampen til Sky Sports.

- Jeg tabte i første runde - i mit katastrofeår. Jeg vil aldrig tilgive mig selv. Aldrig nogensinde.

Allerede i november sidste år meddelte den femdobbelte verdensmester, at 2019 ville blive hans sidste aktive sæson som professionel dartspiller.

- I over 35 år har jeg konkurreret i toppen af dartsporten, både med op- og nedture, fem VM-titler og en masse andre trofæer.

- Denne sport har givet mig alt, hvad jeg har kunnet håbe på, og det vil jeg altid være taknemmelig for.

- Men jeg har besluttet, at 2019 vil blive mit sidste år som professionel dartspiller. Jeg håber at se alle mine fans igen næste år, og at jeg får mulighed for at sige farvel, før jeg lægger pilene på hylden, udtalte Raymond van Barneveld i november sidste år ifølge dartnyheder.dk.

Raymond van Barneveld har diabetes, hvilket efter hollænderens eget udsagn har været en hæmsko gennem et tætpakket turneringsprogram.

Det var Barneveld, der fik dartsporten på landkortet i Holland, da han i slutningen af 1990'erne dominerede i BDO og siden hen vandt PDC's verdensmesterskab i 2007 i en episk finale mod Phil Taylor.

Barnevelds karriere har budt på fire VM-titler i BDO og en enkelt i PDC. Dermed er Raymond van Barneveld blandt de få spillere, som har vundet minimum fem VM-titler.

Dartsporten er splittet op i to organisationer: Professional Darts Corporation (PDC) og British Darts Organisation (BDO).

PDC World Darts Championship afholdes fra 12. december 2019 til 1. januar 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce