Annonce
Sport

Danskerne klar til at gå planken ud mod Sverige

Anders Zachariassen var i målhumør og blev kåret som kampens spiller. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Danmark hentede den syvende sejr i træk ved VM på hjemmebane mod uortodokse afrikanere.

Herning: Danmark vandt en beskeden arbejdssejr over Egypten i den næstsidste kamp i puljen.

Dermed er Danmark klar til onsdagens kamp mod Sverige, hvor Danmark kan sikre sejr nummer otte i puljen og adgang til fredagens semifinale i Hamburg.

Med stillingen 9-7 ved pausen var det en kamp med beskeden underholdning. Der var en del brydning i første halvleg, og Danmark havde haft brug for en bryder som Mark O. Madsen.

Nikolaj Øris og Henrik Toft Hansen fik aftenens største bifald, da de fik comeback efter deres skader.

Mikkel Hansen brændte to straffekast og havde det svært mod de afrikanske kraftkarle, der ikke forsømte nogen lejlighed til at prøve kræfter med de spinklere danskere.

Det var drønsvært at finde huller i det egyptiske forsvar, men omvendt holdt det danske forsvar og Niklas Landin nede på syv mål i første halvleg, så 9-7 i dansk favør var ikke så ringe endda.

Der var fine præstationer i forsvaret af Henrik Møllgaard og Simon Hald samt Magnus Landin.

Morten Olsen, Nikolaj Markussen, Johan Hansen og Casper U. Mortensen kom ikke på banen i de første 30 minutter.

Jannick Green, helten fra den seneste kamp, kom ind ved 15-12 til Danmark.

De to kroatiske dommere straffede de uortodokse afrikanere med en del udvisninger, men det var ikke én for meget. De kæmpede godt og lavede flotte langskudsmål, men det var for urent.

Mikkel Hansen bidrog med to flotte mål, da kampen var på vippen efter 40 minutter, men hans afbrændere trak fra, bl.a. de to straffekast, for han er holdets straffeskytte nummer et i Hans Lindbergs fravær.

Rasmus Lauge, der var mest medtaget af træthed efter de mange kampe på få dage, havde ikke heldet med sig i afslutningerne.

Danmark førte med tre mål i en stor del af kampen, men Anders Zachariassen brød den onde cirkel, da han scorede til 20-16 med 10 minutter igen og lidt senere til 22-17.

Da Danmark kom på 25-19, var sejren hjemme efter en koncentreret indsats, men det var ikke champagnehåndbold som mod Norge.

Danmark-Egypten 26-20 (9-7)

Mål for Danmark: Mikkel Hansen 6, Anders Zacharissen 5, Magnus Landin 4, Lasse Svan 3, Nikolaj Øris 3, Simon Hald 2, Mads Mensah 2, Rasmus Lauge 1.

Annonce
Rasmus Lauge i nærkamp med fysisk stærke egyptere. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce