Annonce
Gear

Danskerne elsker BMW

Påstanden i overskriften kan givetvis få både Audi, Mercedes og Volvo op på barrikaderne. Men den er ikke grebet ud af den blå luft. Det sydtyske mærke vinder nemlig for femte år i træk FDM's store Autoindex-undersøgelse om bilejernes mærke-tilfredshed.

Det er 14. gang, FDM spørger bilejerne til tilfredsheden med deres biler. I alt har 34.000 danske bilejere i år svaret på de over 120 spørgsmål i FDM's AutoIndex, der er Danmarks største hverdagstest af biler. Spørgsmålene dækker alt fra værkstedsbesøg til forhandler-erfaring og bilens funktionalitet.

Efter BMW følger på listen Volvo og Mercedes-Benz, mens sidste års nummer tre, Audi, er dumpet ned på en femte plads.

Årets AutoIndex er dog præget af mislyde. Mens tilfredsheden med oplevelsen hos forhandlerne, værkstederne og bilerne de senere år har været stigende, er den i år faldet. Kun syv af de 22 bilmærker går frem.

- Bilsalget har de senere år været højt, men måske er det gået lidt for stærkt ude hos bilforhandlerne. Det er svært ikke at tolke faldet i årets AutoIndex som andet end en stigende utilfredshed blandt forbrugerne. Det kan der være flere årsager til. Flere af de store bilproducenter har haft tilbagekaldelser, ligesom vi har haft hele VW-sagen. Det er alt sammen noget, som ikke gavner tilliden til bilproducenterne, siger Motors chefredaktør, Bo Christian Koch.

Toyota indtager i øvrigt fjerdepladsen, mens Skoda ligger nummer seks, Honda nummer syv, Volkswagen nummer otte og Mazda på niendepladsen. Nissan runder listen af med sin placering som nummer ti. Opel er det mærke, der har opnået den største procentuelle forbedring i forhold til sidste år, men det rækker kun til en 15. plads, mens Alfa Romeo har oplevet den største tilbagegang og havner på en plads som nr. 16. hedr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Biler

Kia udvider paletten af plug-in-hybrider

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];