Annonce
Rejser

Danskere klager mest over hoteller

Enten har rejsebureauerne problemer med at oplyse korrekt om blandt andet faciliteter og støjproblemer på hotellerne, eller også læser kunderne ikke, hvad der reelt står. I hvert fald giver selve opholdet på en ferie anledning til en del klager. Foto: Colourbox
Mere end halvdelen af de klager, som Pakkerejse-Ankenævnet har afsagt kendelse over i 2018, handler om indkvartering. Danmarks Rejsebureau Forening mener, der er brug for en bedre forventningsafstemning.

Standard, faciliteter og støjgener på hoteller er noget af det, som fik fleste danskere til at forfatte en rejseklage sidste år. Det er Pakkerejse-Ankenævnet, der behandler klagerne. Ud af 241 kendelser fik 26 procent medhold, 44 procent fik delvist medhold og i 28 procent af tilfældene fik klagerne ikke medhold. I en pressemeddelelse ønsker Danmarks Rejsebureau Forening, brancheforening for danske rejsebureauer, at der kan gøres mere for at forventningsafstemme mellem bureauer og gæster.

- Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når danskerne tager på ferie. Heri består et stort ansvar for rejsebureauerne i at have en gennemsigtig information til rådighed, så forbrugerne ved, præcis hvad de kan forvente sig. Og tilsvarende er det vigtigt, at de rejsende sætter sig godt ind i indholdet for deres rejse og betingelserne for deres tur, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Annonce

Klager giver indsigt

Samtidig er han tilfreds med, at de rejsende benytter muligheden for at klage.

- Både procentdelen af medhold og antallet af klager er nærmest uændret, men det er vigtigt, at forbrugerne bruger deres ret til at klage. Det er nemlig også med til at give rejsebureauerne indsigt i, hvor de kan forbedre sig.

Det er kun hos rejsebureauer, der er registreret i Danmark, at forbrugere har sikkerhed i at kunne klage til Pakkerejse-Ankenævnet.

Foruden utilfredshed med indkvartering omhandler danskernes rejseklager også rejselederes ekspertise, udflugter, forsinkelser og ventetid på transport. Til gengæld er der ikke ret mange, der i 2018 har klaget over prisændringer, aflysning af rejse og mistet bagage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce