Annonce
Sport

Danskere får blandet start i spansk golfturnering

Der er seks danskere med ved European Tour-turneringen Andalucia Masters.

Thomas Bjørn er bedst placerede dansker, men spillede kun seks huller, da Andalucia Masters blev indledt.

Vejret satte sit aftryk, da første runde af golfturneringen Andalucia Masters, der er en del af European Tour, torsdag blev indledt.

Spillet blev torsdag eftermiddag midlertidigt afbrudt på grund af fare for lyn. Det betød, at ikke alle havde fået færdiggjort deres 18 huller, da første runde ved 20-tiden blev afbrudt og udskudt til fredag morgen.

Thomas Bjørn kunne gå i klubhuset som den bedst placerede dansker på en delt 16.-plads ét slag under par. Han nåede dog kun at spille seks huller og skal derfor på banen to gange fredag.

Lasse Jensen færdiggjorde sine 18 huller torsdag i par og ligger på en delt 27.-plads.

Længere nede af førertavlen finder man Frederik Dreier, der efter tre huller i ét slag over par indtager en delt 58.-plads. Han færdiggør ligesom Thomas Bjørn sin første runde fredag.

I bunden af stillingen ligger Anders Hansen, Jeff Winther og Søren Kjeldsen, der alle spillede 18 huller torsdag. De ligger på henholdsvis en delt 83.-, 97.- og 107.-plads.

Anders Hansen gik første runde i to slag over par, mens Jeff Winther og Søren Kjeldsen sluttede af i tre og fire slag over par.

Turneringen føres af britiske Ashley Chesters, der gik første runde i fem slag under par.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce