Annonce
Sport

Danskere får blandet start i spansk golfturnering

Der er seks danskere med ved European Tour-turneringen Andalucia Masters.

Thomas Bjørn er bedst placerede dansker, men spillede kun seks huller, da Andalucia Masters blev indledt.

Vejret satte sit aftryk, da første runde af golfturneringen Andalucia Masters, der er en del af European Tour, torsdag blev indledt.

Spillet blev torsdag eftermiddag midlertidigt afbrudt på grund af fare for lyn. Det betød, at ikke alle havde fået færdiggjort deres 18 huller, da første runde ved 20-tiden blev afbrudt og udskudt til fredag morgen.

Thomas Bjørn kunne gå i klubhuset som den bedst placerede dansker på en delt 16.-plads ét slag under par. Han nåede dog kun at spille seks huller og skal derfor på banen to gange fredag.

Lasse Jensen færdiggjorde sine 18 huller torsdag i par og ligger på en delt 27.-plads.

Længere nede af førertavlen finder man Frederik Dreier, der efter tre huller i ét slag over par indtager en delt 58.-plads. Han færdiggør ligesom Thomas Bjørn sin første runde fredag.

I bunden af stillingen ligger Anders Hansen, Jeff Winther og Søren Kjeldsen, der alle spillede 18 huller torsdag. De ligger på henholdsvis en delt 83.-, 97.- og 107.-plads.

Anders Hansen gik første runde i to slag over par, mens Jeff Winther og Søren Kjeldsen sluttede af i tre og fire slag over par.

Turneringen føres af britiske Ashley Chesters, der gik første runde i fem slag under par.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce