Annonce
Sport

Danskere får blandet start i spansk golfturnering

Der er seks danskere med ved European Tour-turneringen Andalucia Masters.

Thomas Bjørn er bedst placerede dansker, men spillede kun seks huller, da Andalucia Masters blev indledt.

Vejret satte sit aftryk, da første runde af golfturneringen Andalucia Masters, der er en del af European Tour, torsdag blev indledt.

Spillet blev torsdag eftermiddag midlertidigt afbrudt på grund af fare for lyn. Det betød, at ikke alle havde fået færdiggjort deres 18 huller, da første runde ved 20-tiden blev afbrudt og udskudt til fredag morgen.

Thomas Bjørn kunne gå i klubhuset som den bedst placerede dansker på en delt 16.-plads ét slag under par. Han nåede dog kun at spille seks huller og skal derfor på banen to gange fredag.

Lasse Jensen færdiggjorde sine 18 huller torsdag i par og ligger på en delt 27.-plads.

Længere nede af førertavlen finder man Frederik Dreier, der efter tre huller i ét slag over par indtager en delt 58.-plads. Han færdiggør ligesom Thomas Bjørn sin første runde fredag.

I bunden af stillingen ligger Anders Hansen, Jeff Winther og Søren Kjeldsen, der alle spillede 18 huller torsdag. De ligger på henholdsvis en delt 83.-, 97.- og 107.-plads.

Anders Hansen gik første runde i to slag over par, mens Jeff Winther og Søren Kjeldsen sluttede af i tre og fire slag over par.

Turneringen føres af britiske Ashley Chesters, der gik første runde i fem slag under par.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce