Annonce
Livsstil

Danskere betaler gerne for personlig træning

Maja Pedersen har betalt for enetimer med personlig træner Sidsel Godsk fra Sporting Health Club. At have en personlig træner bliver mere og mere udbredt.
  • Det er ikke længere kun kendisser, der har en personlig træner. Personlig træning vinder frem i danske fitnesscentre, og det tegner til, at det er et fænomen i hurtig vækst.
  • Vi har brug for et "professionelt støtteapparat", mener professor i idræt og ernæring.

For få årtier siden var det tætteste, vi kom på personlige trænere, Charlotte Bircow, der på VHS lærte danskerne, hvordan de fik "Balder af stål".

Siden er der sket meget i den danske fitnesskultur, og ifølge en rapport fra Idrættens Analyseinstitut træner 34 procent af danskerne i dag i et fitnesscenter. Men det kan være svært at holde motivationen højt, og fristelserne kan være mange.

Derfor er der stadig flere danskere, der betaler fra 400 kroner og op mod 2.000 kroner for en træningstime med en personlig træner, som svinger pisken og viser vej gennem fitness-junglen.

At have en personlig træner bliver mere og mere populært. Der åbner fitnesscentre, som udelukkende satser på personlig træning, og de eksisterende fitnesskæder begynder at opruste over for den stigende efterspørgsel.

Både Fitness World og fitness dk oplever en kraftig stigning i antallet af sessioner med personlige trænere. I Fitness World var der i første halvdel af 2016 solgt dobbelt så mange timer sammenlignet med samme periode i 2015. Dog kan de ikke oplyse et præcist tal.

Fitness-kæden oprettede i 2016 et akademi, hvis formål er at uddanne personlige trænere.I starten af 2016 havde Fitness World 200 personlige trænere, men målet er, at der skal være 500 i 2019.

Hos fitness dk oplevede man et "kæmpe boom" i personlig træning fra 2014 til 2015, hvor både antal kunder og personlige trænere næsten blev fordoblet. Der skete en tilsvarende stigning fra 2015 til 2016, og fitness dk spår, at trenden fortsætter i 2017.

- Personlig træning er mere populært end nogensinde før. Det er ikke længere et luksusprodukt reserveret for kendte mennesker og atleter, siger Leon Frank Vasegaard Hut-chinson, der er ansvarlig for personlig træning i fitness dk.

Reinhard Stelter, som er professor på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, mener, at personlig træning stadig tilhører et velhavende segment, som er villig til at betale dyrt for at blive coachet af en personlig træner.

Men han anerkender, at det er et fænomen i vækst, for tidligere fandtes der slet ikke personlige trænere.Reinhard Stelter mener, at der er flere grunde til, at danskerne vælger at have en personlig træner.

- Det hænger sammen med et ønske om at have et professionelt støtteapparat. Hvis man kan effektivisere sin træning og få mere ud af den, så er man villig til at betale for det. En træningstime er jo kostbar tid i forhold til ens tidsbudget, siger han.

- En personlig træner er ikke bare en kammerat. Det er en ekspert, der har en venskabelig attitude. Det er en betydningsfuld relation, man opbygger. Folk forfølger nogle bestemte målsætninger, for eksempel vægttab og udseende, og mange har et behov for en anden form for vejledning end tidligere. Ikke mindst er en personlig træner en motiverende faktor, der er med til at fastholde en i træning, siger Reinhard Stelter.

En af de mest prominente personlige trænere i Danmark er Michelle Kristensen. Hun er af de fleste kendt som den morgenfriske ernæringsekspert i TV-programmet Go morgen Danmark, hvor hun har fortalt, hvordan vi skal spise og træne.

Hun har en bachelor i Sports Science fra Aarhus Universitet og har taget supplerende fag på kandidatuddannelsen i humanernæring på Københavns Universitet.

I efteråret 2010 startede hun sit firma MK. I begyndelsen var det et one woman-show, men i dag har hun 21 ansatte. Omkring 15 af hendes medarbejdere er coaches og personlige trænere, mens de resterende seks er konsulenter, grafikere og pressemedarbejdere.

Michelle Kristensen har været i fitnessbranchen i omtrent ti år, og hun kan mærke, at personlig træning hitter nu.

- Dengang, jeg startede med personlig træning i fitness dk, fik man et gratis vejledningsprogram, når man meldte sig ind i fitnesscentret, men det var det. I København var det begyndt at køre lidt, men det var stadig ikke noget, man gjorde så meget i, siger hun.

Nu mærker hun, hvordan personlig træning er blevet populært. Også i de mindre byer.

- Personlig træning er blevet allemandseje, konstaterer hun.

Michelle Kristensen er ikke i tvivl om, hvorfor vi vælger at få en personlig træner. Vi savner en motivator, der kan rose og vejlede.

- Mange vil gerne komme i god form, men for de fleste kræver det, at de har nogen, der kan støtte dem, og som de skal stå til regnskab for, siger hun.

Hvis Michelle Kristensen tager fremtidsbrillerne på, vil personlig træning gå i to retninger. Den personlige træning vil blive mere digitaliseret, og så vil flere venne- og venindegrupper samles om at have en personlig træner.

- Om fem år tror jeg, at det bliver noget mere digitaliseret på den måde, at man ikke behøver at leve i København for at have en træner, der holder til i København. I stedet kan træneren guide en igennem digitale platforme. Vi har altid mobilen ved hånden, og den kan minde os om at huske at træne og spise sundt.

Hun mener, at der er nogle gode udenlandske trænings- og sundhedsapps, men der mangler nogle danske. Det er også derfor, hendes firma MK vil tage hul på det digitale marked.

- Samtidig med digitaliseringen tror jeg, at folk begynder at klumpe sig sammen i hold, der har en fælles personlig træner. Vi har svært ved at nå at se vores veninder og venner, fordi vi gerne vil træne. Ved at slå det sammen får man set veninderne, men man får også trænet. Det er man allerede begyndt at se nu, at folk går sammen i grupper med personlige trænere, siger Michelle Kristensen.

Maja Pedersen har betalt for enetimer med personlig træner Sidsel Godsk fra Sporting Health Club. At have en personlig træner bliver mere og mere udbredt.
Maja Pedersen har betalt for enetimer med personlig træner Sidsel Godsk fra Sporting Health Club. At have en personlig træner bliver mere og mere udbredt.
Maja Pedersen har betalt for enetimer med personlig træner Sidsel Godsk fra Sporting Health Club. At have en personlig træner bliver mere og mere udbredt.
Sidsel Godsk er personlig træner. Hos hende i Sporting Health Club koster en time på 50 minutter 750 kroner, medmindre man køber flere timer ad gangen. Derudover koster medlemskabet i træningscentret 299-399 kroner.
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sport

Middelfart mod topholdet: Nej til bade-bold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Odense For abonnenter

Byvandreren finder på forrykt vis en charme ved disse regnfulde dage

Annonce