Annonce
Udland

Dansker kørte mod srilankansk kirke da eksplosion ramte

Henrik Melder og hans kone kørte til gudstjeneste i Sri Lankas hovedstad, Colombo, da de mærkede en trykbølge.

De seneste år har 55-årige Henrik Melder boet i Sri Lankas hovedstad med sin kone. Påskemorgen kørte parret til den nærmeste kirke i Colombo, hvor de ville til gudstjeneste.

Afslappet sad han og røg en smøg ud af vinduet, da trykbølgen ramte cirka 500 meter før kirken.

- Så kom braget. Så tænkte jeg bare, at der er noget galt her. "Så er det hjem. Nu", sagde jeg til min kone, og så vendte jeg ellers bare bilen om, siger Henrik Melder.

I kirken, de var på vej til, var flere af parrets familiemedlemmer. Henrik Melders svoger og dennes kone er blandt de alvorligt sårede, mens svogerens to børn mistede livet.

Ifølge ham er srilankanerne dybt berørte over rækken af eksplosioner, som har ramt landet søndag. Mindst 156 er døde.

Der er forskellige beretninger i de internationale medier om, hvor mange steder der præcis er ramt.

Dog skulle seks eksplosioner have ramt nogenlunde samtidig lidt over klokken syv søndag morgen, og et par timer senere er der sket yderligere to eksplosioner.

Blandt andet katolske kirker og luksushoteller er ramt. Det har primært været i hovedstaden, men også Negombo lidt nord har været udsat for en af de voldsomme hændelser.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce