Annonce
Udland

Dansker jubler efter Sølvbjørn: Det var en kæmpe oplevelse

- Berlin festivalen er en stor festival, og det gør, at der er nogle mennesker, der kigger på, hvad man har lavet. På den måde kan det føre til nogle spændende projekter i fremtiden, siger filmfotograf Rasmus Videbæk, som lørdag modtog en Sølvbjørn.

Filmfotografen Rasmus Videbæk er stolt efter at have modtaget den internationale pris Sølvbjørnen i Berlin.

Den danske filmfotograf Rasmus Videbæk kalder det "en kæmpe oplevelse" at have arbejdet med den norske dramafilm "Ut og stjæle hester".

Lørdag aften har han fået den prestigefyldte pris Sølvbjørnen på filmfestivalen Berlinalen for sit arbejde med filmen.

- Jeg er først og fremmest rigtig stolt og glad på filmens vegne. Den bog har til alle tider været min yndlingsbog. Så ja, det betyder rigtig meget, siger han.

Filmen er lavet ud fra en norsk bog af samme navn, og i den tænker en ældre mand tilbage på en bestemt sommer i sin barndom i 1940'erne, så alle minderne udfoldes.

Det har netop været en særlig opgave at skulle indfange de følsomme stemninger og smide dem op på lærredet, fortæller Videbæk.

- Bogen er bundet op omkring en masse stemninger, stærke sansninger og minder. Så billederne fylder meget i bogen, og det var vigtigt for os at være så tro mod den abstrakte og melankolske tone som muligt.

- Det var en fantastisk film at få lov at lave. Det var en kæmpe oplevelse.

Selv om det skal forestille, at filmen er optaget i Norge, har Videbæk faktisk filmet i Litauen langt inde i skove og oppe på bjerge.

- Den største udfordring ved filmen har helt klart været, at den foregår i bjergene, hvor børn sejler på floder og rider på vildheste. Alle de fysiske ting, det krævede, at skabe de set ups og sætte de scener op, var den største udfordring, siger han.

45-årige Rasmus Videbæk har tidligere hevet fornemme priser i land.

Foruden Sølvbjørnen var det senest i 2013, hvor han modtog en Bodil for sit arbejde med spillefilmen "En kongelig affære".

Han stod også bag kameraet ved krigsfilmen "12 Strong" fra 2018.

Selv om Rasmus Videbæk allerede arbejder på nye projekter, håber han, at omtalen fra den internationale festival sikrer ham flere spændende opgaver.

- Det giver selvfølgelig noget opmærksomhed at få en Sølvbjørn. På den måde kan det føre til nogle spændende projekter i fremtiden, siger han.

Rasmus Videbæk bruger sin lørdag aften på en middag med de øvrige prismodtagere. Derefter vil han nyde prisen og aftenen med de andre deltagere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce