Annonce
Sport

Danske Tour-etaper præsenteres 4. februar

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Detaljer omkring Tour de Frances visit på de danske veje afsløres ved en præsentation i Vejle 4. februar.

I begyndelsen af februar bliver der offentliggjort flere detaljer om en af tidernes største sportsbegivenheder på dansk jord.

4. februar klokken 13 vil ruten for de tre Tour de France-etaper, der køres på dansk grund i 2021, blive præsenteret. Det sker på et pressemøde i Vejle, hvor løbsdirektør Christian Prudhomme blandt andre vil være til stede.

Det oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

Det er allerede kendt, at etapeløbet åbner med en enkeltstart i København.

2. etape går fra Roskilde til Nyborg, mens 3. etape går fra Vejle til Sønderborg.

Den eksakte Tour-rute mellem byerne er dog ikke offentligheden kendt.

Tidligere har Alex Pedersen, der er direktør for det danske Tour-selskab, sagt til Politiken, at Tour-feltet ikke kommer forbi den berømte og berygtede Kiddesvej i Vejle.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), overborgmester og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark Frank Jensen samt borgmestre fra de fire øvrige mål- og startbyer og borgmestre fra de danske gennemkørselskommuner vil også være til stede ved præsentationen af etaperne.

Det var i februar sidste år, at Danmark blev præsenteret som vært for Tour-åbningen i 2021.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce