Annonce
Sport

Danske spillere: Lidt held fik os det sidste stykke til EM

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det var med lodder og trisser, at EM-billetten blev sikret mod Irland, siger de danske spillere.

Spillerne på det danske fodboldlandshold er i strålende humør over, at billetten til næste års EM-slutrunde er sikret efter mandagens 1-1-kamp mod Irland i Dublin.

Men de medgiver også, at heldet faldt ud til Danmarks side på Aviva Stadium. Den intense kamp foregik nemlig mest på irernes præmisser med en masse dueller, mens danskerne ikke fik flyttet bolden hurtigt rundt om hjemmeholdets spillere som planlagt.

Kampen kunne sagtens være faldet ud til irernes fordel.

- Vi var slet ikke lige så rolige på bolden, som vi plejer at være, og vi var slet ikke lige så dygtige til at få sat vores spil, så det blev en kamp på deres præmisser, og det var ikke godt nok, og det er vi alle sammen bevidste om.

- Hvis det ikke var, fordi vi stod her og var kvalificeret til EM, så ville vi stå og være irriterede over, at vi ikke havde mere ro på, når vi havde bolden. Men det kan vi være ligeglade med lige nu, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

Forsvarsmakkeren Simon Kjær er enig i den betragtning, men han mener også, at det ikke var tilfældigt, at Danmark atter gik fra banen med mindst et point.

- Nogle gange skal man have marginalerne på sin side, og det havde vi. Men man kan ikke sætte en finger på arbejdsindsatsen og moralen, og det gjorde også, at vi fik resultatet, selv om vi har spillet bedre fodboldkampe, siger anføreren.

Inden kampen vidste de danske spillere, at uafgjort ville være nok til at komme til EM. Martin Braithwaite sendte Danmark på EM-kurs med 1-0-målet efter 73 minutter, men fem minutter før tid udlignede Matt Doherty.

Det gav en højspændt afslutning på banen og tribunerne.

- Det var en fed afslutning, men den var spændende, lidt for spændende. Heldigvis gik det efter planen.

- Efter de scorede til 1-1, vidste vi, at alt kunne ske i de sidste minutter. Vi blev lidt ekstra nervøse, men vi kæmpede alle sammen. Fodboldmæssigt har vi heldigvis meget at forbedre, men arbejdsmæssigt gjorde vi, hvad vi kunne, siger Christian Eriksen.

Sejren blev først fejret med øl i omklædningsrummet, og derefter tog de danske spillere ud og fejrede den i Dublin.

Det var i samme by, at de for to år siden festede over VM-billetten efter at have slået Irland i en playoffkamp.

Dengang var glæden endnu større og tydeligere, blandt andet fordi der ikke var noget sikkerhedsnet. Havde Danmark tabt til Irland, ville der være en ekstra EM-mulighed via Nations League-playoff i marts.

- Euforien er ikke helt lige så stor som for to år siden, da vi kvalificerede os til VM, for vi føler, at vi har gjort os fortjent til det her hele vejen igennem kvalifikationen. Playoffkampen var noget helt andet, og der var flere følelser på spil dengang, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce