Annonce
GOG

Danske Spil: Derfor bliver GOG dansk mester

Da Skjern-forsvaret ikke kom højt nok på Niclas Kirkeløkke i anden halvleg, bombede landsholdsbacken løs med fem scoringer. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Efter GOG's sejr over Skjern Håndbold onsdag aften har Danske Spil skiftet Skjern ud med GOG som favorit til at gå hele DM-vejen. Den forventede finale hedder GOG mod Aalborg.

Håndbold: Skal GOG snuppe DM-titlen for første gang i 12 år?

Hvis tingene går, som Danske Spils eksperter forventer, så er svaret "ja". Eller rettere sagt, det blev et "ja" torsdag formiddag, efter at GOG onsdag aften havde sendt Skjern Håndbold hjem fra Gudme med et nederlag 25-28 i de to rivalklubbers første semifinaleopgør.

Før kampen var Skjern oddssætternes favorit til DM-titlen, men nu hedder favoritten altså GOG. Fynboerne står til odds 2,30 (en gevinst på 230 kroner for en indsats på 100 kroner), og der tippes på en DM-finale mod Aalborg Håndbold, der står i odds 2,80 (en gevinst på 280 kroner for en indsats på 100 kroner).

Ifølge Danske Spil bliver der altså et bronzeopgør mellem Skjern Håndbold og BSV, der onsdag aften fik stryg af Aalborg i det nordjyske i de to klubbers indbyrdes, første semifinale. Skjern er nu i odds 4,50 til at vinde DM (en gevinst på 450 kroner for en indsats på 100 kroner), mens oddssætterne har mindst fidus til et skadesplaget BSV, der giver odds 8,50 (en gevinst på 850 kroner for en indsats på 100 kroner), hvis klubben bliver dansk mester.

Annonce

Den bredeste bænk

Mads Mortensen, oddssætter ved Danske Spil, sætter over for Sport Fyn følgende vurdering på det videre forløb af DM-slutspillet:

- Vi havde Skjern som DM-favorit inden den første semifinale i Gudme. Men kampen viste, at GOG virker til at have flere ressourcer over 60 minutter end Skjern, og derfor tror vi, at GOG trækker det længste strå. Så venter der formentligt en finale mod Aalborg, som i øjeblikket har nogle skadesproblemer. GOG råder derimod over en skadesfri trup, hvis man ser bort fra Lasse Kronborg. Kombinationen af, at GOG spiller rigtig godt og hurtigt angrebsspil - samtidig med, at klubben har den bredeste bænk i ligaen - får os til at pege på fynboerne som DM-vinder, lyder vurderingen fra Mads Mortensen.

Danske Spil har dog Skjern Håndbold som relativ stor favorit i den anden semifinale på søndag i Skjern Bank Arena - odds 1,72 på hjemmesejr, odds 2,70 på GOG-sejr og odds 8,50 på uafgjort (som vil være nok til at GOG går i finalen). Det er altså Danske Spils vurdering, at fynboerne først når DM-finalen efter en tredje semifinale, der er sat til at blive spillet 30. maj, Kristi himmelfartsdag, i Gudme.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce